Jakšić Stojanović i Kalkavan: Unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija

"Svake godine sve veći broj učenika i studenata uključuje u crnogorski obrazovni sistem i iskazana je spremnost da se intenziviraju aktivnosti koje bi omogućile njihovu bolju i bržu integraciju", navodi se saopštenju MPNI

3161 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) Anđela Jakšić Stojanović razgovarala je sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

"Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dvije države i dosadašnje uspješne saradnje, posebno u oblasti obrazovanja", navodi se u saopštenju MPNI.

Posebna pažnja je bila posvećena, kako stoji u saopštenju, unaprjeđenju buduće saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija a poseban akcenat je na ostvarivanju intenzivnije saradnje, dodaje se, između obrazovnih institucija iz Crne Gore i Turske, razmjenu nastavnog osoblja, studenata i učenika, kao i realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i naučno-istraživačkih projekata.

"Na sastanku je konstatovano da se svake godine sve veći broj učenika i studenata uključuje u crnogorski obrazovni sistem i iskazana je spremnost da se intenziviraju aktivnosti koje bi omogućile njihovu bolju i bržu integraciju", navodi se saopštenju MPNI.

Bonus video: