Podgorica: U OŠ "Štampar Makarije" fali nastavnik francuskog jezika

"Kako sada dijete da počne da uči neki drugi jezik, izgubili su godinu i u zaostaku su za drugim vršnjacima, koji su naprimjer izučavali italijanski ili neki drugi jezik, u šestom razredu", kazao je Podgoričanin, Aleksandar Mandić
194 pregleda 6 komentar(a)
OŠ Štampar Makarije, Foto: Arhiva Vijesti
OŠ Štampar Makarije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.08.2017. 19:24h

Podgoričanin Aleksandar Mandić požalio se "Vijestima" da mu dijete ove godine ne može da nastavi da izučava francuski jezik, jer u školi "Štampar Makarije" u Bloku pet u Podgorici nemaju profesora za taj predmet.

"Sin mi je učio u šestom razredu, kao drugi strani jezik, francuski. Međutim, iz škole su me ovih dana obavijestili da nijesu u mogućnosti da obezbijede profesora i traže da se opredijelim, koji će drugi strani jezik dijete da mi uči", kazao je Mandić.

On smatra da je njegovom sinu napravljen problem, kao i drugoj djeci, koja su izučavala taj jezik.

"U šestom razredu su učili taj jezik i sada odjednom profesora nema. Pa zar ne bi trebalo, ako se počne sa učenjem tog predmeta, da profesor bude obezbijeđen do kraja školovanja, odnosno devetog razreda", kazao je Mandić.

On je istakao da su tako djeca dovedena u nezavidan položaj.

"Kako sada dijete da počne da uči neki drugi jezik, izgubili su godinu i u zaostaku su za drugim vršnjacima, koji su naprimjer izučavali italijanski ili neki drugi jezik, u šestom razredu", kazao je Mandić.

On je naglasio da će insistirati da njegov sin nastavi da uči francuski jezik i da neće odustati od zahtjeva i pozvao nadležne da obezbijede normalno odvijanje nastave za taj predmet.

Iz Ministarstva prosvjete i Osnovne škole „Štampar Makarije” nijesu odgovorili "Vijestima" na pitanja.

Bonus video: