Defektolog nepravedno optužen

Podgoričko tužilaštvo odbacilo prijavu koju je protiv zaposlenog podnijela direktorica OŠ “Pavle Rovinski”

15512 pregleda 128 reakcija 7 komentar(a)
Prethodna uprava još lani okončala slučaj, Foto: Luka Zekovic
Prethodna uprava još lani okončala slučaj, Foto: Luka Zekovic

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odbacilo je prijavu koju je direktorica Osnovne škole “Pavle Rovinski” Nataša Popović podnijela protiv defektologa, kojem je u međuvremenu uručila otkaz.

To su juče “Vijestima” rekli iz tog tužilaštva, odgovarajući na više pitanja redakcije.

“U dijelu pitanja koje se odnosi na predmet formiran povodom prijave direktorke škole ‘Pavle Rovinski’ protiv defektologa I. M., obavještavam Vas da je postupajuća tužiteljka donijela odluku da u konkretnom nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti”, piše u odgovoru.

Popović je u septembru tog zaposlenog prijavila zbog fotografije na kojoj je taj muškarac s učenicom podgoričke Osnovne škole.

Fotografija snimljena prošle godine kružila je društvenim mrežama s jasnom aluzijom da je taj pomoćnik u nastavi u neprimjerenom položaju u odnosu na djevojčicu.

Taj slučaj prethodna uprava škole okončala je lani, uz ocjenu da nema ništa sporno. Popović je ranije rekla “Vijestima” da je priču aktuelizovala, jer je majka djeteta s fotografije promijenila iskaz i navodno optužila defektologa. Majka djeteta negirala je navode direktorice i ostala pri ranijem stavu koji je na strani defektologa.

I Savjet roditelja te podgoričke škole na sjednici 12. oktobra nije uspio da dobije informacije od direktorice zbog čega je, osim sporne fotografije, prijavila policiji tog pomoćnika u nastavi.

Roditelji su tada “Vijestima” ispričali da je defektolog, koji je insistirao na tome da prisustvuje sjednici, predočio roditeljima sve činjenice i dokumentaciju iz novembra 2022.

Defektolog je ranije policiji podnio prijavu zbog poziva na linč i “kastraciju” na društvenim mrežama, koji su izazvani širenjem sporne fotografije.

Prijava je podnijeta i ODT u Podgorici, zbog lažnog prijavljivanja defektologa, u vezi sa čim je, kako su ranije rekli “Vijestima”, u tom tužilaštvu formiran predmet protiv Nataše Popović.

Prijava protiv direktorice podgoričke Osnovne škole podnijeta je i zbog nezakonitog otkaza, koji je defektologu uručen nakon objavljivanja sporne fotografije, a u vrijeme dok je bio na bolovanju.

Njegov pravni zastupnik, advokat Miloš Vukčević, tražio je da direktorica Nataša Popović njegovog klijenta vrati na posao do pravnosnažnog okončanja sudskog postupka.

U tužbi, objavile su “Vijesti” ranije, on je podsjetio da je direktorica 20. oktobra donijela rješenje kojim se defektologu otkazuje ugovor od 5. decembra 2022, “zbog ponašanja koje je takvo da ne može da nastavi rad kod poslodavca”.

Popović nijednom nije odgovorila na pitanja “Vijesti” o slučaju.

Bonus video: