Novaković Đurović: Suzbili smo eksploataciju šljunka i sačuvali vodoizvorište, nova Vlada da pokaže istu spremnost

Poslanica GP URA rekla kako očekuje da Vlada nastavi sa započetim aktivnostima kako bi se osujetile namjere onih koji, kako je rekla, "jedva čekaju da u novoj vlasti nađu podršku za nastavak svojih nelegalnih aktivnosti"

6452 pregleda 17 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Prethodna Vlada je suzbila eksploataciju šljunka i sačuvala vodoizvorište Boljesestra, a od nove izvršne vlasti se očekuje da pokaže istu spremnost, kazala je politička direktorica Građanskog pokreta URA i poslanica te stranke Ana Novaković Đurović.

Novaković Đurović - doskorašnja ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, posjetila je zajedno sa ekološkim aktivistom Vukom Vujisićem, direktorom Regionalnog vodovoda Zoranom Lakušićem i predstavnicima Zelenih Danske vodoizvorište Boljesestra, kako bi, kako je saopštila URA, "naše partnere iz Evropskog parlamenta" upoznali sa posljedicama nelegalne eksploatacije šljunka i o aktivnostima koje je preduzela prethodna Vlada, u saradnji sa ekološkim aktivistima, kako bi se devastacija u koritu rijeke Morače zaustavila i sačuvalo vodoizvorište, a samim tim i vodosnabdijevanje primorja.

"Novaković Đurović je to prilikom istakla da su napori i aktivnosti 43. Vlade na suzbijanju nelegalne eksploatacije šljunka rezultirali podizanjem nivoa vodoizvorišta za gotovo pet puta, čime je obezbijeđeno nesmetano vodosnabdijevanje crnogorskog primorja", navodi se u saopštenju.

"Bili smo prva Vlada koja je otvorila ovo pitanje i uspjela da zaustavi nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače uz sve opstrukcije koje se dešavaju i dan danas. Takođe, započeli smo i aktivnosti na sanaciji korita rijeke Morače koje su odmah dale rezultata kada je u pitanju vodoizvorište Bolje sestre", dodala je.

Ona je napomenula da očekuje da i aktuelna Vlada pokaže istu spremnost i nastavi sa započetim aktivnostima kako bi se osujetile namjere onih koji, kako je rekla, "jedva čekaju da u novoj vlasti nađu podršku za nastavak svojih nelegalnih aktivnosti". "Mi ćemo sigurno nastaviti dalje da se borimo za naša prirodna bogatstva i čuvamo naše rijeke", zaključila je Novaković Đurović.

Bonus video: