Učenik tvrdio da ima listu za odstrel?

Tužilaštvo provjerava prijavu da je učenik u Bijelom Polju đacima prijetio ubistvom, roditelji poručuju da neće da šalju djecu u školu

49264 pregleda 253 reakcija 42 komentar(a)
Roditelji tvrde da strahuju za bezbjednost djece: Škola u Sutivanu, Foto: Privatna arhiva
Roditelji tvrde da strahuju za bezbjednost djece: Škola u Sutivanu, Foto: Privatna arhiva

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju utvrđuje činjenice nakon prijave policije - da je jedan učenik devetog razreda Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu, prijetio đacima da će ih pobiti i da je na njegovom spisku za odstrel 26 osoba.

“Vijestima” su iz tog ODT-a saopštili da im je policija taj slučaj prijavila juče u 14 časova.

“Nakon toga je ovo tužilaštvo preduzelo niz hitnih radnji u saradnji sa policijom, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navode u odgovoru iz ODT-a.

Više roditelja “Vijestima” tvrdi da je taj učenik njihovoj djeci slao fotografije pištolja, uz poruke da će ih pobiti.

“On je prišao mom sinu i rekao: ‘Imam spisak da vas pobijem, ti si prvi na spisku’, pri čemu mu se unosio u lice”, ispričao je jedan od roditelja.

Sličnu priču reporterki “Vijesti” saopštio je i drugi roditelj.

Zbog tih dešavanja, njih petnaestak sazvalo je juče hitan sastanak sa direktoricom škole Milijanom Bošković Marković, kojoj su, tvrde, poručili da djecu neće slati na nastavu sve dok se slučaj ne ispita do kraja i policija preduzme potrebne mjere.

Jedan od učesnika sastanka, ispričao da je tražio da škola garantuje djeci bezbjednosti i da to potpišu.

Prema njihovim riječima, škola im to nije mogla garantovati, pa su odlučili da djeca ostave kućama.

“Roditelji su na sastanku iznijeli jasan stav da ne žele da se ponovi scenario slučaja škole ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu i tražili da se hitno uključe sve relevantne institucije, uključujući službe za maloljetničku delikvenciju”, kazao je novinarki jedan od roditelja.

Oni potenciraju da su prijetnje njihovoj djeci upućene prekjuče, kada su “preko razrednog starješine obavijestili direktoricu”.

“Razredni starješina Dragan Mašković je na sastanku sa roditeljima i direktoricom kazao da je o slučaju obavijestio direktoricu preksinoć i tražio da ona slučaj prijavi policiji, kao i da sazove hitnu sjednicu školskog odbora”, kazao je jedan od roditelja.

Direktorica Bošković Marković, međutim, to negira i tvrdi da je o slučaju obaviještena juče, nakon čega je i ona slučaj prijavila policiji, Centru za socijalni rad i Ministarstvu prosvjete.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja “Vijesti”.

U školu sa “svadbarskim pištoljem”?

Prema riječima pojedinih roditelja, isti, navodno problematični učenik prije par dana u školu je donio “svadbarski pištolj”.

Nakon toga, tvrde, van školskog dvorišta pucao je u beton, “kako bi proizvodio pojačan zvuk”, takođe prijeteći djeci.

Jedan od sagovornika “Vijesti” kaže da su mu neka od djece prepričala da je taj učenik i nastavnici biologije, na zamjeni tih dana, govorio da će učenike pobiti, jer mu je zabranjen odlazak na polumatursku ekskurziju.

“Vijesti” od nadležnih nisu mogle dobiti potvrdu tačnosti tih informacija.

Bonus video: