Šćekić: Država da osluškuje potrebe i probleme mladih

Potpredsjednik Vlade čestitao Međunarodni dan studenata

1793 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Država treba da ispuni svoju dužnost i uloži dodatni napor da, kroz kontinuiran dijalog, osluškuje potrebe i probleme mladih, kao i da i pristupi adekvatnom rješavanju tih problema, kako bi bila oslonac prilikom ostvarivanja njihovih ciljeva i ambicija, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

On je studentima čestitao Međunarodni dan studenata.

"Dragi studenti, čestitam vam vaš Dan, uz uvjerenje i želju da ćete u budućnosti vašom predanošću, znanjem, vještinama i inovativnim idejama, biti važan segment u sistemu. Na ovaj dan, koji je upravo posvećen vama na kojima počiva društvo, želim vam da nastavite sticati nova znanja koja će vas odvesti ka profesionalnom uspjehu. Vi, koji činite dio populacije, koja teži novim znanjima, vještinama i dostignućima, takođe predstavljate i simbol promjena u društvu.

"Razvojnom strategijom za mlade i adekvatnim zakonskim rješenjima, prvenstveno kroz izmjene i dopune Zakona o mladima, koje je neophodno predložiti i usvojiti, moramo posvećeno pristupiti odnosu studenata prema društvenoj situaciji, koji se ogleda u napuštanju Crne Gore nakon svršetka studija, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu, gdje pronalaze zaposlenje van granica Crne Gore i ostaju da žive. Pored depopulacije, Crna Gora ostaje i bez najboljih kadrova koji predstavljaju temelj naše budućnosti.

"Stoga, država treba ispuniti svoju dužnost i uložiti dodatni napor da kroz kontinuiran dijalog osluškuje potrebe i probleme mladih, te i pristupiti adekvatnom rješavanju istih, kako bi bila oslonac prilikom ostvarivanja njihovih ciljeva i ambicija. Dragi studenti, želim vam da i dalje nastavite u domenu najvećeg društvenog pokretača, sa vjerom u naše zajedničko trasiranje razvojnog puta Crne Gore i spremnost da zajednički iznesemo obaveze i prevaziđemo izazove koji slijede", naveo je Šćekić u čestitki.

Bonus video: