Direkcija javnih radova objavila poziv: Opremiće sprat Doma zdravlja

Planiran izbor planerske kuće, koja će staviti u funkciju sprat od 850 kvadrata Doma zdravlja “Stara varoš” na Pobrežju
163 pregleda 0 komentar(a)
Dom zdravlja, Foto: Arhiva Vijesti
Dom zdravlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.08.2017. 17:54h

Direkcija javnih radova objavila je javni poziv za izbor planerske kuće, koja će izraditi Glavni projekat za stavljanje u funkciju sprata od 850 metara kvadratnih u Domu zdravlja “Stara varoš” na Pobrežju.

Tender je procijenjen na 60.000 eura. U tenderskoj dokumentaciji se navodi da na spratu treba planirati završetak radova na montiranju potrebnih liftova i odgovarajućeg prostora za upravu Doma zdravlja za oko 20 zaposlenih. Na spratu treba planirati i odgovarajući prostor za fizikalnu terapiju, prostor za Centar za edukaciju sa manjim amfiteatrom kapaciteta 60-70 mjesta, prostoriju za odmor i boravak osoblja.

Preostali prostor treba iskoristiti za mogući broj ordinacija za izabrane ljekare.

Izabrana projektanstka kuća će biti u obavezi da izradi projektnu dokumentaciju postojećeg stanja Doma zdravlja “Stara varoš” i stavljanje u funkciju sprata.

U projektnom zadatku se navodi da Dom zdravlja ima prizemlje i sprat, ali da je samo prizemlje u funkciji. Na spratu su, kako se navodi, izvedeni grubi građevinski radovi sa krovnim pokrivačem, fasaderski radovi i spoljna bravarija.

”Predmet projektnog zadatka je utvrđivanje uslova i zahtjeva za izradu Glavnog projekta prostorne organizacije, svih građevinskih i građevinsko -zanatskih i instalaterskih radova kompletnog postojećeg rekonstruisanog stanja objekta, kao i utvrđivanje uslova i zahtjeva na spratu Doma zdravlja u kojem će se pored...sadržaja stavljenih u funkciju u prizemlju, obezbijediti i na spratu objekta potreban i adekvatno opremljen prostor...”, navodi se u dokumentu.

Javno otvaranje ponuda održaće se 29. septembra u 9 i 30 u prostorijama Direkcije javnih radova.

Uprava Doma zdravlja zbog završavanja druge faze tražila je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine da im potvrde stare ili izdaju nove urabanističke uslove. Kako je navedeno u zahtjevu za rekonstrukciju i nadogradnju pomenutog Doma zdravlja urbanističko tehnički uslovi izdati su 24. juna 2011. godine.Že.V.

Bonus video: