Dio doniranih sadnica stigao u Kolašin

Dio sadnica, koje su ukrasni četinari, biće zasađen na zelenim gradskim površinama u užem dijelu grada. Sadnice listopadnog drveća biće iskorišćen za formiranje novih drvoreda

3675 pregleda 23 reakcija 7 komentar(a)
Foto: NVO Natura
Foto: NVO Natura

Dio sadnica, koje je kompanija KIPS donirala, kao nadoknadu za posječena stabla na u blizini Sportske sale, na mjesti izgradnje hotela, stigao je u Kolašin, saopštili su IZ NVO Natura.

Kako su kazali iz te organizacije, dio sadnica, koje su ukrasni četinari, biće zasađen na zelenim gradskim površinama u užem dijelu grada. Sadnice listopadnog drveća biće iskorišćen za formiranje novih drvoreda.

sadnice kolašin
foto: NVO Natura

“Na taj način će se značajno ozelenjeti naš grad. Treba napomentui da će dio sadnica biti zasađen i u okviru Park šume Dulovine, u kojoj je nedavno izvršena bespravna sječa stabala o čemu smo već govorili. Dio sadnica će biti namijenjen i za sadnju na Ski centru 1600, kako bismo i taj prostor dodatno oplemenili. U planu je i d, u saradnji sa Upravom za šume , određeni broj sadnica iz rasadnika u Trebaljevu, takođe, zasadimo u okolini staza Skijališta 1600”, kazali su u NVO Natura.

sadnice kolašin
foto: NVO Natura

Najavljuju da će se akcije sadnje realizovati, kao i do sada, uz podršku volontera, pa su pozvali sugrađaen da se uključe u relizaciju tih aktivnosti.

Kompanija KIPS je, u martu ove godine, na svojoj parceli na Lugu, u blizini kolašinske Sportske hale, “u cilju privođenja namjeni urbanističke parcele”, posjekla 44 stabla.

Uprave za šume odborila je tu sječu, a uklonjena su stabla crnog bora, smrče, brijesta, topole, javora, jasena, lipe i vrbe. Taj dio grada bio je svojevrsni mini park i mjesto na kojem su nekada održavane sportske aktivnosti učenika osnovne škole.

Bonus video: