Krapović - Kalkavan: Turska za Crnu Goru predstavlja važnog saveznika

"On je izrazio zahvalnost povodom nedavne donacije tri logistička vozila od strane Republike Turske, koja predstavlja nastavak dugoročne turske podrške razvoju kapaciteta Vojske Crne Gore"

1986 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Turske, Barišom Kalkavanom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, Krapović je istakao da su brojni zajednički projekti i aktivnosti iz oblasti odbrane najbolji dokaz intenzivne saradnje Crne Gore i Turske, naglasivši značaj dugogodišnjeg partnerstva dvije države, dodajući da Turska za Crnu Goru predstavlja važnog saveznika.

"On je izrazio zahvalnost povodom nedavne donacije tri logistička vozila od strane Republike Turske, koja predstavlja nastavak dugoročne turske podrške razvoju kapaciteta Vojske Crne Gore. Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima za dalje unaprijeđivanje odbrambene saradnje, posebno u domenu obuke pripadnika Vojske Crne Gore i školovanja crnogorskih kadeta na vojnim akademijama u Republici Turskoj", piše u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je Kalkavan čestitao Krapoviću stupanje na ministarsku dužnost i "izrazio uvjerenje da će Crna Gora i Turska nastaviti da razvijaju i intenziviraju već plodnu saradnju u domenu odbrane u predstojećem periodu".

"Ponovio je izraze zahvalnosti Crnoj Gori na pomoći u vidu tima za traganje i spašavanje u trenutku kad se Turska borila sa humanitarnom katastrofom nakon razornih zemljotresa početkom ove godine, što predstavlja još jednu potvrdu dugogodišnjih prijateljskih odnosa dvije zemlje", dodaje se.

"Sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane Republike Turske za Crnu Goru, pukovnik Muhamet Kelami Kablaj, koji je danas bio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. On se u odvojenim sastancima sreo i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane general-majorom Rajkom Pešićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnim generalom Zoranom Lazarevićem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: