Milatović: Vjerujem da je ulaganje u ljudski kapital najbolji način da naša zemlja krene naprijed

"Obrazovanje mora postati stub razvoja Crne Gore", kazao je Milatović

3079 pregleda 12 komentar(a)
Milatović tokom posjete Gimnaziji "Slobodan Škerović", Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Milatović tokom posjete Gimnaziji "Slobodan Škerović", Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Povodom Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca predsjednik Crne Gore Jakov Milatović posjetio je Ekonomski fakultet i Gimnaziju "Slobodan Škerović" u Podgorici, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

On je na Ekonomskom fakultetu učestvovao na panel diskusiji "Razgovori sa Predsjednikom", gdje je nakon uvodnog izlaganja odgovarao na pitanja studenata.

"Obrazovanje mora postati stub razvoja Crne Gore i vjerujem da je ulaganje u ljudski kapital najbolji način da naša zemlja krene naprijed. U tom kontekstu čvrsto se zalažem za uspostavljanje sistema vrijednosti u kome su za uspjeh u životu potrebni isključivo znanje i vrijedan rad. Čestitam vam vaš dan i sa pozicije koju pokrivam snažno ću uticati na teme koje se tiču razvoja Crne Gore, jer su mi građani povjerili legitimitet da ukažem na sve oblasti koje zahtijevaju unaprjeđenje. Učiniću sve da promovišem značaj obrazovanja za dalji napredak društva", kazao je Milatović studentima.

U saopštenju se dodaje da su studenti Milatoviću predočili izazove sa kojima se mladi ljudi suočavaju nakon završetka fakulteta, prvenstveno nemogućnošću da se zaposle, a teme razgovora bile su i aktuelna dešavanja u zemlji.

"Dekan Ekonomskog fakulteta Mijat Jocović iskazao je zadovoljstvo da Milatović, koji je bio student generacije na tom fakultetu danas dolazi u mandatu najviše pozicije u državi povodom dana koji slavi važnost obrazovanja", piše u saopštenju.

O perspektivi mladih Milatović razgovarao je i sa srednjoškolcima u Gimnaziji "Slobodan Škerović".

On je sa njima podijelio svoja iskustva tokom obrazovanja i rada u Crnoj Gori i inostranstvu.

"Ako želite da napravite nešto više- morate izaći iz zone komfora. Ohrabrujem vas da se prijavite na različite programe u inostranstvu koji će vam pomoći da raširite vidike, razvijate se i napredujete, ali i da, kao ja, pronađete svoje mjesto pod Suncem u Crnoj Gori", kazao je Milatović srednjoškolcima.

On je istakao da je obrazovanje najbolja investicija i da, kao vid dodatnog ulaganja u obrazovanje, planira pokretanje Fonda za izvrsnost pod pokroviteljstvom institucije Predsjednika koji bi stipendirao najbolje studente na najprestižnijim univerzitetima.

Bonus video: