Slučaj učenika koji je navodno prijetio drugim đacima: Ministarstvo dobilo uvjerenje da će događaj biti prioritet

"O svim preduzetim mjerama i aktivnostima nadležnih organa, javnost će biti pravovremeno obaviještena"

7560 pregleda 1 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštillo je danas da je nakon dobijenih informacija o događaju u Javnoj ustanovi (JU) Osnovna škola (OŠ) "9. maj" u Bijelom Polju, organizovalo sastanak sa direktoricom škole, predstavnicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, predstavnicima nastavnog osoblja i roditeljima učenika škole.

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju utvrđuje činjenice nakon prijave policije - da je jedan učenik devetog razreda OŠ "9. maj" u bjelopoljskom naselju Sutivan, prijetio đacima da će ih pobiti i da je na njegovom spisku za odstrel 26 osoba.

"Vijestima" su iz tog ODT-a saopštili da im je policija taj slučaj prijavila juče u 14 časova.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je upoznato sa preduzetim mjerama iz nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnog tužilaštva kao i Centra za socijalni rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja i dobilo uvjeravanja da će ovaj događaj koji je uznemirio javnost, biti prioritet u radu nadležnih organa. Radi preciznog informisanja javnosti, u JU OŠ "9.maj" Bijelo Polje, nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno", ističe se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Iz tog Vladinog resora su dodali da s obzirom da su akteri ovog događaja maloljetnici, apeluju na predstavnike medija da pažljivo i sa posebnim senzibilitetom izvještavaju javnost.

"O svim preduzetim mjerama i aktivnostima nadležnih organa, javnost će biti pravovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: