Preminula Ljubinka Dragaš Vukčević, neonatolog Instituta za bolesti djece u Podgorici

Biće sahranjena u nedjelju, 19. novembra, u Goljemadima

15515 pregleda 487 reakcija 35 komentar(a)
Ljubinka Dragaš Vukčević, Foto: Privatna arhiva
Ljubinka Dragaš Vukčević, Foto: Privatna arhiva

Ko god je posljednjih decenija ušao na Odjeljenje neonatologije Instituta za bolesti djece u Podgorici, morao je da je zapamti. Njen blaženi osmijeh bio je velika utjeha roditeljima čiji se mališani bore za život, u čemu im je ona nesebično pomagala, često ne štedeći sebe.

Pedijatar neonatolog, dr Ljubinka Dragaš Vukčević, poslije duge i teške borbe preminula je danas u 55. godini, baš na Dan prijevremeno rođenih beba, 17. novembra. Na dan kada bi i ona i svi koji su imali sreću da je upoznaju trebalo da slave živote malih heroja, koje je sa koleginicama sa Odjeljenja neonatologije pomagala da udahnu život, majčinski njegovala, mazila...

Ljubinkina stručnost i topla riječ, ohrabrenje i kada prognoze nijesu dobre i kada je djelovalo da je situacija bezizlazna, davali su nadu da nije sve gotovo i da su ta mala bića veliki borci, jači i od smrti.

Kako nije krila osmijeh, nije znala da sakrije ni tugu i suze kad su njeni majušni pacijenti gubili najvažnije bitke. Sve to je ostavilo traga na njoj, ali čak i kada se pojavila teška bolest, nije odustajala od posla kojem je dala cio svoj život.

Doktorka Ljubinka Dragaš Vukčević završila je Medicinski fakultet u Kragujevcu, a potom i specijalizaciju iz neonatologije. U medicinskim časopisima objavljivala je sa kolegama i stručne i naučne radove iz oblasti intenzivne neonatologije, prematuriteta i perinatalne medicine.

Biće sahranjena u nedjelju, 19. novembra, u Goljemadima.

Bonus video: