MPNI: Preduzimaju se neophodne mjere koje će omogućiti da se nastava u OŠ "9.maj" u Bijelom Polju odvija bez smetnji

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Bijelom Polju 16. novembra prijavila da je učenik devetog razreda Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu, prijetio đacima da će ih pobiti i da je na njegovom spisku za odstrel 26 osoba

9153 pregleda 1 komentar(a)
OŠ 9. maj u Bijelom Polju, Foto: Privatna arhiva
OŠ 9. maj u Bijelom Polju, Foto: Privatna arhiva

Preduzimaju se sve neophodne mjere povodom slučaja u Osnovnoj školi "9.maj" u Bijelom Polju, a one će omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija (MPNI).

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Bijelom Polju 16. novembra prijavila da je učenik devetog razreda Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu, prijetio đacima da će ih pobiti i da je na njegovom spisku za odstrel 26 osoba.

"Ministarstvo prosvjete, nauka i inovacija obavještava javnost da se u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Centrom bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnim tužilaštvom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Centrom za socijalni rad Bijelo Polje, Ministarstvom zdravlja i nadležnim zdravstvenim ustanovama i Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, preduzimaju sve neophodne mjere i aktivnosti povodom slučaja u JU OŠ "9.maj" u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

Iz MPNI su istakli da je pomenuti slučaj "bio prioritet u radu nadležnih institucija, pa obavještavamo učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mjere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu".

Oni su apelovali na medije i cjelokupnu javnost, s obzirom na to da je riječ o maloljetnim licima, "da se sa posebnim senzibilitetom odnose prema ovom slučaju i da vodimo računa o zaštiti prava djeteta u skladu sa nacionalnim propisima, ali i UN Konvencijom o pravima djeteta".

"Imajući u vidu da su akteri maloljetna lica, detaljnije informacije nijesmo u mogućnosti da saopštavamo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: