Bečić: Posvećeni stvaranju okruženja u kojem će djeca bezbjedno rasti

“Naša vizija je društvo u kojem djeca nisu samo zaštićena, već su i inspiracija i vodilja”, rekao je Bečić

3269 pregleda 3 komentar(a)
Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
Bečić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je snažno posvećena stvaranju okruženja u kojem će svako dijete bezbjedno i bezbrižno rasti, zaštićeno od svih oblika nasilja i diskriminacije, poručio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, Aleksa Bečić.

On je, povodom Svjetskog dan djeteta, kazao da taj dan podsjeća na odgovornost da se zagovaraju, ističu i slave prava djeteta, stavljajući ih u sam vrh prioriteta.

Bečić je istakao da je to put koji vodi ka društvu obilježenom ozdravljenjem, stabilnošću i mirom.

“Vlada Crne Gore snažno je posvećena stvaranju okruženja u kojem će svako dijete bezbjedno i bezbrižno rasti, zaštićeno od svih oblika nasilja i diskriminacije”, poručio je Bečić.

Kako je kazao, u tom svijetu svako dijete ima priliku da razvija svoje potencijale, da bude dio promjena i temelj bolje budućnosti.

“Naša vizija je društvo u kojem djeca nisu samo zaštićena, već su i inspiracija i vodilja”, rekao je Bečić.

On je istakao da se, kroz jačanje svijesti o ulozi djece u svakom segmentu crnogorskog društva, istovremeno jača i svijest o važnosti međunarodnog zajedništva na tom plemenitom putu.

“Neka ovaj dan bude podsjetnik da su naša djeca mostovi koji nas povezuju, a njihova prava i dobrobit su odgovornost koju dijelimo sa cijelim svijetom. Draga djeco, vi ste naš najdragocjeniji dar i naša najveća odgovornost”, poručio je Bečić.

Bonus video: