Žene su izuzetne liderke u računovodstvenim agencijama

Žene liderke i izazovi sa kojima se suočavaju su tema ekskluzivnog magazina Biznis liderke. Danas predstavljamo poslovne partnerke kompanije Datalab

3514 pregleda 51 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Datalab
Foto: Datalab

Žene liderke su ostvarile izuzetan uspjeh u upravljanju svojim računovodstvenim agencijama. Njihova posvećenost, stručnost i vizionarski pristup računovodstvenoj industriji su izvanredni i vrijedni divljenja. Kroz inovativno, moderno vođenje, ove direktorice su transformisale svoje računovodstvene agencije u strateške partnere mikro i malim preduzećima, koje široko lepezom svojih usluga pomažu crnogorskim privrednicima u rastu i razvoju legalnih privrednika. Cijenimo i podržavamo njihov uspjeh, jer su žene liderke poput njih pioniri i modeli za sve žene koje teže da ostvare sopstvene ambicije u poslovnom svijetu. Kao korisnici naših proizvoda i partneri, ove izvanredne žene su podstrek da nastavimo da pružamo podršku njihovom radu i inspiracija su za sve nas u „Datalabu“. Čestitamo vam na uspjehu i ponosni smo što smo dio vaše priče.

Economic Team, Tatjana Šćepanović vodi ženski tim ka uspjehu

Tatjana Šćepanović je magistarka ekonomije sa više od 20 godina iskustva u računovodstvu, finansijskom i poreskom savjetovanju. Ona je osnivačica i izvršna direktorica računovodstvene agencije “Economic Team” koja bilježi konstantan rast. Tatjana je takođe vlasnica softverske kompanije “Terra Development” i agencija za ustupanje zaposlenih “Kadar plus” i “Kadar plus outsorcing”.

Gospođa Šćepanović oduvijek je bila privučena logikom brojeva i zakonskim propisima. Osjećaj povezivanja podataka i analiza dobijenih informacija za nju predstavlja pravu poslovnu inspiraciju. Iako mnogima računovodstvo može djelovati dosadno i monotono, za nju je ovo zanimanje neiscrpan izvor mogućnosti. Kombinacija propisa, zakona i međunarodnih standarda u različitim djelatnostima pruža joj izazov i zadovoljstvo u poslu. Smatra da pravi računovođa mora biti izvrstan ekonomista i odličan pravnik, što čini ovu profesiju zahtjevnom i privlačnom za rijetke izabrane.

Economic Team, Tatjana Šćepanović
Economic Team, Tatjana Šćepanovićfoto: Datalab

Izazovi i usponi ka uspjehu

Nakon rođenja djece, gospođa Šćepanović odlučila je da se vrati na fakultet i završi svoje obrazovanje. Ovo nije bilo lako jer je zahtijevalo balansiranje između posla, majčinstva i učenja. Ipak, svaki trud se isplatio, a završetak magistarskih studija samo je pokazatelj njene posvećenosti cjeloživotnom učenju.

Pokretanjem sopstvenog biznisa, gospođa Šćepanović se suočila sa izazovima koji su pratili samostalno poslovanje. Početne godine bile su teške i zahtijevale su velike napore, ali nije odustajala. Nakon uspješnog rada i predanosti, njena agencija “Economic Team” postala je priznat brend u industriji računovodstva.

Uvođenje softvera „Pantheon“ u agenciju “Economic Team” bilo je zahtjevno zbog promjene principa rada, ali je rezultiralo automatizacijom poslovnih procesa, bržom obradom dokumentacije i poboljšanim odnosom s klijentima. Tatjana ističe da je softver „Pantheon“ lider na Balkanu, s odličnim korisnički servisom, što dodatno olakšava rad. Kroz korištenje „Pantheona“, „Economic Team“ ima mogućnost da pruži bržu i efikasniju uslugu svojim klijentima, koji mogu pratiti svoje podatke u realnom vremenu. Osim toga, korištenje cloud „Pantheona“ omogućuje fleksibilnost rada s bilo kojeg mjesta, što je značajno unaprijedilo poslovanje agencije. Kao osnivačica i direktorica uspješnih kompanija, Tatjana planira dalji razvoj svoje agencije uz fokus na digitalizaciju poslovanja.

Vizija uspješne žene

Kroz svoje uloge, Tatjana je dokazala da uspjeh nije samo poslovni uspjeh, već i ostvarenje u privatnom životu. Smatra sebe uspješnom jer je ostvarila ravnotežu između poslovnog i privatnog života, i ima podršku svoje porodice i prijatelja.

Uspješne žene, poput Tatjane, pokazuju da su snovi ostvarivi ukoliko vjeruješ u sebe i svoje mogućnosti. Riječ „nemoguće“ za nju ne postoji, a ključ uspjeha leži u dobroj organizaciji, trudu, radu i najvažnije, istrajnosti. Za uspjeh je važno graditi jake temelje, kroz cjeloživotno učenje i ne odustajati od ciljeva, čak i kada život postavi izazove pred nas. Tatjanina priča inspiriše i podstiče druge žene da hrabro koračaju ka ostvarenju svojih snova.

Atc Top Plus, Jelena Pejović uspješna poslovna žena posvećena timu

U poslovnom svijetu rijetko kada nailazimo na priče koje nas istinski inspirišu. Međutim, Jelena Pejović, mašinska inženjerka i osnivačica “Atc Top Plusa” doo, ne samo da je ostvarila svoj san pokretanjem sopstvenog preduzeća, već je i postavila standarde poslovne izvrsnosti i brige o zaposlenima.

Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu za druge firme, Jelena je hrabro odlučila da krene u preduzetničke vode. Njena strast prema brojevima i finansijskim strategijama bila je temelj na kojem je izgradila “Atc Top Plus”. Međutim, ono što ovu kompaniju čini zaista posebnom je njen timski rad.

Atc Top Plus, Jelena Pejović
Atc Top Plus, Jelena Pejovićfoto: Datalab

Timski duh kao ključ uspjeha

Prva stvar koju je Jelena učinila kada je osnovala svoju kompaniju jeste da okupi tim talentovanih i stručnih diplomiranih ekonomista i ovlašćenih računovođa. Za nju je bilo od ključne važnosti da se okruži ljudima sa istom strašću prema poslu i visokim profesionalnim standardima. Njen pristup nije bio samo poslovni, već je gajila i prave prijateljske odnose sa svojim saradnicima, osećajući da je timsko povezivanje ključ uspjeha. Činjenica je da su njeni zaposleni i kolege ključni stub njene kompanije, pa je gospođa Jelena uvek nastojala da im pruži najbolje moguće uslove za rad. Radno okruženje u “Atc Top Plus” doo prepoznatljivo je po pozitivnoj atmosferi i timskom duhu, gdje svako ima priliku da se istakne i doprinese rastu kompanije.

Drugi, ne manje bitan stub njene kompanije je saradnja sa kompanijom “Datalab.MN” doo i korišćenje softvera “Pantheon”. Rezultat integracije ovog softvera je veća produktivnost i preciznost usluga koje pruža “Atc Top Plus” doo. Dvadeset prvi vijek je vijek digitalizacije i Jelenina vizija je da se poslovi što više automatizuju, kako bi se oslobodilo vrijeme za fokusiranje na strategiju i pružanje kvalitetnih usluga klijentima.

Ključna osobina koja izdvaja Jelenu Pejović je njen stav prema kontinuiranom obrazovanju. Ona snažno vjeruje da je stalno usavršavanje zaposlenih ključno za održavanje kvalitete usluga koje pružaju. Zbog toga redovno organizuje edukacije, seminare i radionice za svoje zaposlene. Članstvo u stručnim udruženjima i pretplata na stručne časopise, stručni seminari, dio su beneficija koje nudi svojim saradnicima.

Inspiracija za žensko preduzetništvo

Zahvaljujući Jeleninom predanom radu i pažljivom upravljanju, “Atc Top Plus” postao je lider u oblasti računovodstva i konsaltinga. U njenom preduzeću, brojevi nisu samo hladne cifre na papiru - oni predstavljaju rezultat timskog rada, posvećenosti i ljubavi prema onome što rade. “Atc Top Plus” ne samo da pruža vrhunske usluge svojim klijentima, već i postavlja standarde etičnosti i poslovnog integriteta. Jelena Pejović predstavlja pravi primjer ženskog preduzetništva i poslovne izvrsnosti. Njena priča služi kao inspiracija za sve mlade preduzetnike koji teže graditi uspješne kompanije, temeljene na ljubavi prema poslu i brizi o zaposlenima.

RACC, Anita Radulović simbol snage i upornosti

Upoznajte Anitu Radulović, osnivačicu i direktoricu profesionalne poslovne mreže koja vodi kompaniju „RACC“ doo Bar - agenciju za računovodstvo i finansijski konsalting. Njena priča o uspjehu u računovodstvenoj industriji inspiracija je mnogim ženama. Kroz godine predanog rada, truda i inovativnosti, Anita je izgradila poslovnu mrežu koja sada obuhvata 9 kompanija, a njeni klijenti i saradnici je doživljavaju ne samo kao lidera već i kao prijatelja. Njena poslovna filozofija temelji se na timskom duhu, kolegijalnosti, kvalitetnoj komunikaciji i informisanosti.

RACC, Anita Radulović
RACC, Anita Radulović foto: Datalab

Uspjeh koji inspiriše

Anita je pokrenula agenciju za računovodstvo 2012. godine, nakon decenijskog iskustva i rada u ovoj oblasti. Njen poslovni put bio je obilježen marljivim radom i strastvenim zalaganjem za fer odnos prema svim učesnicima u poslovanju. Za Anitu, zaposleni nisu samo radnici već i saradnici i prijatelji, dok su klijenti i dobavljači njeni glavni promoteri.

Poslovna mreža „RACC-a“ broji 9 kompanija koje, između ostalih, obuhvataju organizatora obrazovanja odraslih, agenciju za privremeno ustupanje zaposlenih i NVO za zaštitu životne sredine. Ovo proširenje je rezultat njenog neumornog rada i posvećenosti.

Anita se takođe ističe svojim impresivnim akademskim postignućima i licencama. Ona je ovlašćeni računovođa, interni revizor i procjenitelj ekonomske struke. Njeno stručno znanje i integritet omogućavaju joj da pruža vrhunsku uslugu svojim klijentima i da bude aktivna i važna figura u industriji računovodstva.

Osim toga, Anita aktivno doprinosi razvoju struke i ima značajne uloge u relevantnim organizacijama. Ona je ponosna članica Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore. U lokalnoj zajednici, Anita ima izuzetan uticaj kao predsjednica Savjeta za ekonomski razvoj Opštine Bar. Njena predanost i liderstvo pomažu u oblikovanju održivih ekonomskih politika i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za sve.

Softver kao partner u uspjehu

Suočavajući se sa raznim izazovima, Anita je u svojoj agenciji integrisala softver koji je donio značajne promjene i unaprijedio poslovne procese. Izbor „Pantheona“ bio je savršeno rješenje za njihove potrebe. Automatizovana priprema finansijskih izvještaja značajno je olakšala njihov rad, štedeći vrijeme i omogućavajući fokus na druge bitne zadatke. Anita ističe redovnu nadogradnju poslovnog programa, koja prati promjene u računovodstvenoj politici, kao najznačajniju funkciju softvera. Anita planira dalji razvoj svoje agencije kroz ostvarivanje brojnih planova u različitim domenima. Softver će nastaviti da ude ključni faktor u ostvarenju njihovih ciljeva, pružajući apsolutnu pokrivenost svim poslovnim procesima. On predstavlja pouzdanog, efikasnog i fleksibilnog poslovnog partnera za budućnost.

Odlučnost i strast

Anitin uspjeh nije slučajan. Njena strast prema poslu, visoki standardi i etičnost, težnja ka inovacijama, ključni su faktori koji su je doveli do zaslužene pozicije jedne od najuspješnijih žena lidera u regionu. Anita smatra da biti žena u računovodstvenoj industriji predstavlja dodatnu prednost, jer žene pristupaju izazovima na poseban način, trudeći se da održe ravnotežu između posla i privatnog života. Njeno poslovno putovanje i dostignuća svakako su inspiracija mnogima da slijede njene stope i ostvare svoje snove u svijetu biznisa.

Bonus video: