Pavličić prije više od devet godina osuđena zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave

Ona je zbog lažiranja podataka o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univeriteta u Beogradu osuđena uslovno, potvrdili su jutros "Vijestima" iz Osnovnog suda u Podgorici

40397 pregleda 60 reakcija 39 komentar(a)
Pavličić, Foto: IJZCG
Pavličić, Foto: IJZCG

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdravlje Miljana Pavličić još prije više od devet godina osuđena je zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, ali je uprkos presudi i dalje radila i napredovala u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je zbog lažiranja podataka o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univeriteta u Beogradu osuđena uslovno, potvrdili su jutros "Vijestima" iz Osnovnog suda u Podgorici.

"Obavještavamo Vas da u vrijeme vođenja postupka poslovne oznake K.br. 76/14, shodno generalijama datim tokom suđenja, okrivljena M.P. nije bila zaposlena", piše u odgovoru Osnovnog suda u Podgorici.

Pavličić je godinama radila na rukovodećim pozicijama u IJZ sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Višemjesečno istraživanje “Vijesti” i Sindikata doktora medicine (SDM) pokazalo je da Pavlićić nikada nije završila Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, a da je dokumentacija na osnovu koje radi na rukovodećoj poziciji falsifikat.

Pavličić sa falsifikovanim obrazovnim ispravama godinama radi na odgovornim poslovima u jednoj od najvažnijih zdravstvenih ustanova u državi.

Ona je ćerka bivše dugogodišnje glavne zdravstveno-sanitarne inspektorke Višnje Orban.

Iako Pavličić u zvaničnim odgovorima tvrdi da poslodavac - Institut za javno zdravlje posjeduje sve dokaze o njenim kvalifikacijama u personalnom dosijeu, validnost te dokumentacije osporio je Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, kako “Vijestima” ove godine, tako i Ministarstvu prosvjete prije duže od deceniju.

Pavličić je, prema javno dostupnoj dokumentaciji, godinama obavljala važne poslove u Institutu za javno zdravlje, a bila je i predsjednica Komisije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja.

Tokom ove godine bila je i članica Komisije koja je obavljala intervjue sa kandidatima koji su se javljali na oglase za zaposlenje u toj ustanovi i učestvovala u ocjeni njihovih kompetencija.

Tokom prošle godine učestvovala je na projektu “Conduct training for case investigators and contact trasers to strenghten capacities for COVID 19 survelliance”. Na tom projektu, a po osnovu ugovora o dopunskom radu, kao član stručnog tima tokom devet mjeseci zaradila je dodatnih oko 4.300 eura.

Pavličić se čak predstavljala kao magistar biohemije u biografiji, kao panelista na događaju u organizaciji Centara za izvrsnost, inicijative Evropske unije.

Pavličić je zaposlena u Institutu 2010. godine, kao pripravnica.

Bonus video: