Dukaj: Kotor asocira na neopisivu ljepotu i prirodno bogatstvo

"Grad Kotor treba da ostane u žiži interesovanja građana cijelog svijeta, kao mjesto jedinstvene prirodne ljepote i jedinstvene kulturno - istorijske ponude"

5098 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministar javne uprave, Maraš Dukaj, čestitao je 21. novembar, Dan opštine Kotor, predsjedniku Opštine, Vladimiru Jokiću i predsjednici Skupštine opštine Kotor, Maji Mršulji.

"Sama riječ Kotor, asocira na neopisivu ljepotu i prirodno bogatstvo koje je oduvijek kao turistički dragulj, privlačilo turiste iz cijelog svjeta. Zahvaljujući jedinstvenoj ljepoti, kao i značaju prirodnog i kulturno - istorijskog nasljeđa, Kotor se, od 1972. godine, našao na Listi svjetske baštine UNESCO-a, rame uz rame sa ostalim unikatnim vrijednostima koje imaju izuzetnu univerzalnu važnost za cijelo čovječanstvo. Očuvanje ovog statusa je prioritet, nasuprot pritisku prekomjerne urbanizacije, kojoj se mora odoljeti", naveo je Dukaj.

Istakao je da međusobno razumijevanje, poštovanje ljudi svih vjera i nacija, kao i otvorenost za sve ljude dobre volje, čine Kotor sredinom kojoj se svi turisti rado vraćaju.

"Uvjeren sam da će uprava grada Kotora, umjeti da se fokusira na najvažnije projekte od vaznosti za nastavak razvoja u dobrom pravcu, a u najboljem interesu svojih građana. Grad Kotor treba da ostane u žiži interesovanja građana cijelog svijeta, kao mjesto jedinstvene prirodne ljepote i jedinstvene kulturno - istorijske ponude. Sa uvjerenjem da će lokalna uprava predano nastaviti sa valorizacijom započetih projekata, izražavam iskrenu nadu da Kotor čeka svijetla budućnost", zaključio je Dukaj.

Bonus video: