Tivat slavi Dan opštine

Na Pinima je predsjednik Opštine Željko Komnenović obavio smotru Odreda Bokeljske mornarice a potom su njeni pripadnici u prisustvu velikog broja građana i gostiju svečanosti, odigrali i tradicionalno kolo Svetog Tripuna

5908 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Tivćani danas proslavljaju Dan Opštine u spomen na 21.novembar 1944. kada su jedinice Druge dalmatinske brigade oslobodile Tivat od fašista i nacista u Drugom svjetskom ratu.

Proslava je po običaju, počela ceremonijom polaganja vijenaca na Spomenik palim borcima.

Nakon toga, ispred zgrade Opštine upriličena je svečana primopredaja državne zastave odredu Bokeljske mornarice čiji su pripadnici u tradicionalnim odorama ove više od 12.vjekova stare organizacije, potom prodefilovali ulicama Tivta.

U defileu do gradske rive Pine učestvovale su i mažoretke i Gradska muzika.

Na Pinima je predsjednik Opštine Željko Komnenović obavio smotru Odreda Bokeljske mornarice a potom su njeni pripadnici u prisustvu velikog broja građana i gostiju svečanosti, odigrali i tradicionalno kolo Svetog Tripuna.

U toku je svečana sjednica Skupštine Opštine na kojoj će gradonačelnik Komnenović sumirati aktuelni trenutak Tivta i sve što je urađeno u protekloj godini između dva Dana Opštine.

Bonus video: