Krapović na sastanku SEDM Inicijative u Ankari

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović će tokom sastanka imati bilateralni susret sa turskim kolegom Jašarom Gulerom

1801 pregleda 0 komentar(a)
Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane
Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane

Krapović na sastanku SEDM Inicijative u Ankari Podgorica, (MINA) - Ministar odbrane Dragan Krapović učestvuje na trodnevnom sastanku ministara odbrane zemalja članica Inicijative za odbrambenu saradnju Jugoistočne Evrope - SEDM, koji se održava u Ankari.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović će tokom sastanka imati bilateralni susret sa turskim kolegom Jašarom Gulerom.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Inicijativa SEDM /South Eeast Defence Ministerial Meeting/ formirana 1996. godine, u cilju jačanja razumijevanja, stabilnosti i bezbjednosti, kao i političko-vojne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Članice Inicijative su Sjedinjene Američke Države, Grčka, Italija, Turska, Slovenija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Albanija, Ukrajina, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija.

„Gruzija ima status posmatrača, dok će Moldavija upravo u Ankari biti primljena u punopravno članstvo“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: