MVP: Ivanović u srijedu na ministarskom sastanku CEI u Kišinjevu

Centralna tema sastanka biće „Vitalan doprinos procesa evropskih integracija miru, stabilnosti, bezbjednosti i prosperitetu u Evropi i uloga CEI u procesu proširenja Evropske unije (EU)“

1550 pregleda 0 komentar(a)
Filip Ivanović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Filip Ivanović, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović učestvovaće na ministarskom sastanku zemalja članica Centralnoevropske inicijative (CEI), koji će biti održan sjutra u Kišinjevu, u okviru moldavskog predsjedavanja tom inicijativom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, centralna tema sastanka biće „Vitalan doprinos procesa evropskih integracija miru, stabilnosti, bezbjednosti i prosperitetu u Evropi i uloga CEI u procesu proširenja Evropske unije (EU)“.

Navodi se da je CEI najstarija regionalna inicijativa na prostoru Centralne i Jugoistočne Evrope, uspostavljena 1989. godine u Budimpešti.

„CEI djeluje na političkom i projektnom nivou i kroz međuvladinu, parlamentarnu i ekonomsku saradnju pruža podršku evropskim integracijama članica koje nijesu dio EU i doprinosi održivom razvoju regiona, promovišući evropske vrijednosti i standarde“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: