RTCG: Marina Medojević podnosi ostavku

Medojević je nedavno imenovana za vršiteljku dužnosti sekretarke podgoričkog Sekretarijata za socijalno staranje

24344 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Medojević (arhiva), Foto: Boris Pejović
Medojević (arhiva), Foto: Boris Pejović

Vršiteljka dužnosti sekretarke podgoričkog Sekretarijata za socijalno staranje Marina Medojević, najvjerovatnije će u srijedu podnijeti neopozivu ostavku, prenosi Portal RTCG.

Razlog za takav potez, nakon samo desetak dana otkako je imenovana na tu funkciju je, kako navodi taj medij, njeno nezadovoljstvo zbog "nedostatka političke volje za podršku njenim planovima promjena" u sistemu socijalne politike Glavnog grada.

Medojević je, piše RTCG, tražila širu podršku ugroženim građanima i povećanje budžeta za socijalnu i materijalnu pomoć, što navodno nije naišlo na razumijevanje.

Krajem prethodne sedmice Medojević je predstavlila Program rada Sekretarijata za 2024. godinu, u kojem je kao osnovne ciljeve postavila rješavanje stambenih problema ugroženih građana, povećanje broja obroka u Narodnoj kuhinji, kreiranje mobilnih timova za distribuciju hrane, izgradnju Centra za prikupljanje i distribuciju viškova hrane, podršku u obrazovanju socijalno ugroženim učenicima osnovnih i srednjih škola, osnivanje dodatnih socijalnih servisa, kao i urgentne mjere pomoći najranjivijim kategorijama društva.

Na Fejsbuk i Instagram stranicama Sekretarijata za socijalno staranje juče je objavljen video klip u kojem Medojević ističe da je jedini razlog što je na funkciji sekretarke težnja da socijalna politika bude usmjerena ka onima kojima je najpotrebnija.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje pozvali su medije na vanrednu pres konferenciju, sjutra u 12 sati u zgradi Sekretarijata, na kojoj bi Medojević trebalo da obrazloži razloge za ostavku, piše RTCG.

Bonus video: