Milatović: Želim da vjerujem da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije

Predsjednik države rekao da se, kada je u pitanju dalji razvoj Budve, najznačajniji izazovi tiču kvalitetnog upravljanja prostorom, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i očuvanja prirode

3404 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitke povodom Dana opštine Budva. Između ostalog je naveo kako želi da vjeruje da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije, kao i da se, kada je u pitanju dalji razvoj te opštine, najznačajniji izazovi tiču kvalitetnog upravljanja prostorom, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i očuvanja prirode.

"Dvadeset drugi novembar dan je pobjede nad okupatorom kada se sjećamo čina hrabrosti i požrtvovanja naših predaka u borbi protiv fašizma. Sedamdeset devet godina kasnije, vrjednosne osnove na kojima je počivao antifašistički pokret i dalje predstavljaju neiscrpnu inspiraciju i nadahnuće za sadašnje generacije, posebno po pitanju suočavanja sa savremenim izazovima.

"Smještena u srcu crnogorske obale, Budva je oduvijek predstavljala potencijal za privlačenje investicija i stvaranje povoljnog ambijenta za ekonomski razvoj i intenziviranje ekonomskih aktivnosti. Raznovrsnom turističkom i gastronomskom ponudom, bogatim kulturno-umjetničkim i zabavnim sadržajima, kao i tradicionalnim gostoprimstvom, Budva decenijama nudi najviše standarde turističke djelatnosti, presudno doprinoseći afirmaciji Crne Gore kao reprezentativne turističke destinacije.

"Kada je u pitanju dalji razvoj Budve, najznačajniji izazovi tiču se kvalitetnog upravljanja prostorom, ulaganja u lokalnu infrastrukturu i očuvanja predivne prirode koja dominira zaleđem vaše opštine.

"Želim da vjerujem da će u Budvi uskoro doći do normalizacije političke situacije i da ćemo zajedničkim snagama vođenjem progresivne razvojne politike na državnom i lokalnom nivou omogućiti kontinuirani napredak Opštine Budva, istrajavajući na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane.

"U to ime još jednom svim građankama i građanima Budve čestitam Dan opštine", naveo je Milatović.

Bonus video: