Spajić: Bogata i uspješna Budva garant je da će biti uspješna i Crna Gora

„Siguran sam da će građani i lokalna samouprava, uz dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i drugim relevantnim društvenim subjektima pronaći put da Budva prevaziđe sve hipoteke i balaste iz njene trodecenijske prošlosti i uđe u novo razdoblje evropskog razvoja i prosperiteta“, kazao je predsjednik Vlade

5157 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Milojko Spajić je, povodom 22. novembra – Dana opštine Budva i Dana oslobođenja grada, uputio čestitku građankama i građanima, odbornicima i rukovodstvu Opštine.

Podsjetio je na značaj Budve, kao „metropole crnogorskog turizma“ i „bisera Mediterana“.

„Imidž prestižne destinacije, koji je građen decenijama unazad, dužni smo da održimo i unaprijedimo, uspješno balansirajući između tradicije i bogate materijalne i duhovne zaostavštine, očuvanja prirodnog bogatstva i savremenih trendova, te sve većih potreba građana i gostiju Budve“, naveo je on.

U čestitki se ističe da je Budva u vrlo složenim uslovima, uz "sve nedostatke i manjkavosti tranzicione ekonomije", bilježila napredak, rast i razvoj i ostala upamćena po "izvanrednom festivalskom, kongresnom, kulturnom i sportskom turizmu, što govori o neiscrpnom potencijalu koji ona posjeduje", ali i opominje da joj je potreban odgovoran i domaćinski odnos, jer "bogata i uspješna Budva koja je lokomotiva nacionalnog turizma, garant je da će biti uspješna i Crna Gora".

„Siguran sam da će građani i lokalna samouprava, uz dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i drugim relevantnim društvenim subjektima pronaći put da Budva prevaziđe sve hipoteke i balaste iz njene trodecenijske prošlosti i uđe u novo razdoblje evropskog razvoja i prosperiteta“, zaključio je predsjednik Vlade.

Bonus video: