PREDSTAVNICI AKADEMSKE ZAJEDNICE NAPUSTILI SJEDNICU UO

Visoka medicinska škola ostaje u Beranama

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, članovi UO u ime akademske zajednice UCG Vladimir Pešić, Gordana Paović Jeknić, Tatjana Glabač i Martin Ćalasan, ali i rektorka Radmila Vojvodić, napustili su sjednicu Upravnog odbora, jer smatraju da ne treba da ponovo argumentuju kolegama iz UO "nekoliko puta ranije saopštene stavove"
564 pregleda 15 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.08.2017. 18:15h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore na sjednici koja je u toku odlučio je da se raspiše konkurs za upis 70 brucoša u Visoku medicinsku školu u Beranama, saznaju "Vijesti".

Vlada je za tu odluku imala podršku 11 članova.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, članovi UO u ime akademske zajednice UCG Vladimir Pešić, Gordana Paović Jeknić, Tatjana Glabač i Martin Ćalasan, ali i rektorka Radmila Vojvodić, napustili su sjednicu Upravnog odbora, jer smatraju da ne treba da ponovo argumentuju kolegama iz UO "nekoliko puta ranije saopštene stavove".

Spor Vlade, odnosno Ministarstva prosvjete i UCG traje gotovo dva mjeseca.

Rektorka je odbila nalog Vlade da UCG raspiše konkurs za upis na Višu medicinsku školu u Beranama, poručivši da nijesu nadležni da menjaju njene odluke.

Vlada je na sjednici 1. jula 2017. godine jednoglasno odlučila da sjedište Visoke medicinske škole ostane u Beranama, i tako odbila predlog UCG koji je potpisala rektorka, da se sjedište te obrazovne ustanove premjesti u Podgoricu.

Senat UCG je na sjednici 2. juna predložio da se ove godine obustavi upis na Visoku medicinsku školu u Beranama.