Poslanice DPS-a predale u skupštinsku proceduru Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju

"Ovim predlogom bi bilo omogućeno da studenti koji su upisali studije po starom sistemu, iste i završe, bez, protivno svojoj volji, prelaska na novi model obrazovanja", saopštio je DPS

13265 pregleda 8 komentar(a)
Zoja Bojanić Lalović i Sonja Milatović, Foto: DPS
Zoja Bojanić Lalović i Sonja Milatović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da su poslanie te stranke Zoja Bojanić Lalović i Sonja Milatović juče Skupštini predale Predlog zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju.

"Predlog je predat kako bi se izašlo u susret zahtjevu za produženje statusa studenata po starom sistemu studiranja prije početka primjene bolonjskog sistema studiranja, koji su poslanicima u Skupštini Crne Gore uputili studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore", saopštio je Klub poslanika DPS-a.

"Razumijući razloge koji su navedeni u okviru samog zahtjeva, odlučili smo da na ovaj način doprinesemo rješenju, kako studenti navode, nezavidne situacije u kojoj su se našli, te u proceduru stavili predlog da se rok za završetak studija po starom sistemu studiranja produži do kraja studijske 2023/2024 godine", dodaju.

Kazali su da bi ovim predlogom bilo omogućeno da studenti koji su upisali studije po starom sistemu, "iste i završe, bez, protivno svojoj volji, prelaska na novi model obrazovanja".

"Vjerujemo u nastavak dobre skupštinske prakse po ovom pitanju i podršku navedenoj izmjeni zakona u crnogorskom paramentu kako bi se studenti, koji su podnijeli inicijativu, doveli u ravnopravan položaj sa ostalim studentima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: