Niković: Zaštitne barijere kratkoročno rješenje za poplave u hitnoj pomoći u Tivtu

"U narednom periodu, nakon adaptacije prostora koji će biti prilagođen standardima hitne medicinske pomoći, problem će biti u potpunosti otklonjen", kazao je direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

2817 pregleda 39 reakcija 1 komentar(a)
Niković, Foto: Vlada Crne Gore
Niković, Foto: Vlada Crne Gore

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković kazao je da će problem sa poplavama u jedinici hitne pomoći u Tivtu biti kratkoročno riješen postavljanjem zaštitne barijere.

"Dok aktuelni menadžment Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore radi na projektu adaptacije jedinice u Tivtu, koja nije obnovljena od osnivanja Zavoda, prostorije hitne pomoći u ovoj primorskoj opštini su danas poplavljene, usljed obilnih padavina. Medicinski tim jedinice u Tivtu uz pomoć gradskih službi izbacuje vodu iz objekta. Služba zaštite i spašavanja Tivta riješiće problem kratkoročno, postavljanjem zaštitne barijere kako voda ne bi prodirala u prostorije, a odvodi u okolini biće otčepljeni isanirani", saopštio je Niković.

Tivat nevrijeme
foto: Siniša Luković

Ukazuje da ovo nije prvi put da voda prodire u prostorije jedinice koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja u Tivtu, što otežava pružanje hitne medicinske pomoći.

"U narednom periodu, nakon adaptacije prostora koji će biti prilagođen standardima hitne medicinske pomoći, problem će biti u potpunosti otklonjen", zaključio je Niković.

Bonus video: