Dukaj i Maske: Odnosi Crne Gore i Francuske zasnovani na prinicipima prijateljstva i saradnje

"Na sastanku je pozdravljeno osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) u Podgorici"

1067 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Odnosi Crne Gore i Francuske zasnovani su na prinicipima prijateljstva i saradnje, saopštio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa ambasadorkom Francuske An Mari Maske i direktorom Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C), Cédric Grousset.

“Iskustvo Francuske za nas je ključno, posebno u oblasti sajber bezbjednosti, stoga je osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) od posebnog značaja za Crnu Goru ”, rekao je Dukaj.

Kako se navodi u saopštenju, Dukaj je poželio Maske uspješan mandat i istakao da dvije zemlje njeguju prijateljske odnose.

"Zahvalio se na dosadašnjem zalaganju Francuske, kao i na bezrezervnoj podršci i pomoći oko prošlogodišnjih sajber napada na infrastrukturu Crne Gore. Na sastanku je pozdravljeno osnivanje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta (WB3C) u Podgorici", stoji u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Ministarstvo javne uprave

Dukaj je zatim upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu ovog resora, dodaje se u saopštenju, te projektima koji su važni za proces reforme javne uprave i digitalizaciju, koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana uslugama i povjerenje građana u rad javne uprave, sa akcentom na bezbjednost crnogorskog sajber prostora.

"An Mari Maske, uz zahvalnost na prijemu, ponovila je opredijeljenost Francuske da podrži evropsku integraciju Crne Gore i iskazala spremnost za intenzivnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa. Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju i razmjenu iskustava, posebno u oblasti digitalizacije i sajber bezbjednosti", saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Bonus video: