Šimun: Ostavka Galića očekivan i odgovoran čin, objektivno je odgovoran za situaciju koja je ugrozila ugled Instituta

Ministar zdravlja je rekao da će se narednih dana naći adekvatno rješenje za čelnu poziciju u Institutu za javno zdravlje

13503 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Vojislav Šimun kazao je da je ostavka dosadašnjeg direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića očekivan i odgovoran čin.

"Ostavka dosadašnjeg direktora Instituta za javno zdravlje dr Igora Galića, zbog slučaja kojem ovih dana svjedoči cjelokupna crnogoska javnost da je na rukovodećoj poziciji angažovana osoba sa krivotvorenom diplomom, očekivan je, ali svakako odgovoran čin", saopštio je Šimun.

Smatra da je Galić, kao neko ko se nalazio na vrhu rukovodećeg lanca u Institutu, objektivno odgovoran za situaciju koja je ugrozila ugled i renome te ustanove.

"Ipak, budući da smo svi svjedoci da je, uprkos propustima, ovakvih primjera u našem društvu jako malo, cijenimo odluku dr Galića i smatramo da je postupio kao odgovoran i dosljedan rukovodilac", ističe Šimun.

Kazao je da će Ministarstvo zdravlja narednih dana naći adekvatno rješenje za čelnu poziciju u Institutu za javno zdravlje, kako proces rada ni u jednom trenutku ne bi bio doveden u pitanje.

"Iz ovog neprimjerenog događaja svi treba da izvučemo pouke. Ovo je i opomena da neodgovornost i kršenje propisa, naročito u oblasti zdravstva, mogu dovesti do ozbiljnih posljedica i da svi u okviru svojih nadležnosti treba da se borimo da se ovakve situacije više nikada ne ponove", zaključio je Šimun.

Bonus video: