Marina Medojević podnijela ostavku: "Na najugroženije se najmanje misli"

"Moj rad nije dobio podršku", kazala je dosadašnja vršiteljka dužnosti sekretarke podgoričkog Sekretarijata za socijalno staranje

16940 pregleda 75 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Vršiteljka dužnosti sekretarke podgoričkog Sekretarijata za socijalno staranje Marina Medojević danas je podnijela ostavku na tu funkciju.

"Dobila sam obećanje da će moje reforme u sistemu biti sprovedene te ja danas podnosim ostavku na ovu poziciju iz principijelnih razloga. Moj rad nije dobio podršku. Zaista sam se zalagala 13 i po godina da problemi siromašnih budu vidljivi, da im pomognemo, ali i da sistem radi svoj posao. Željela sam da njihov život bude bolji, da bude malo gladnih i da djeca u školu ne idu gladna", kazala je Medojević, dodajući da je željela da obezbijedi novac za "one kojima je najpotrebniji".

Kazala je da je ideja Glavnog grada da obezbijedi više novih autobusa "lijepa, ali da se njima neće voziti đaci ako nemaju novca".

"Možda imamo lijep grad, ali situacije izazvane ratovima u svijetu su to promijenile. Došli su drugi i uticali da životni standard u Crnoj Gori bude skuplji. Na najugroženije se najmanje misli. Socijalna pomoć je izuzetno niska i kreće se od 80 do 160 eura. Htjela sam da povećamo obroke u narodnim kuhinjama, zalagala sam se da siromašne porodice ne dijele tanjir pasulja. Htjela sam da siromašna djeca u školi imaju užinu. Da ne idu gladna", kazala je Medojević.

Istakla je i da je imala "mnogo ideja", ali da one nijesu uspjele.

"Glad i bacanje hrane su problem broj jedan u svijetu. Imali smo dosta planova, koji su vraćali nadu da neće biti onako kako je bilo 30 godina. Budžet je veći zato sto su cijene veće. Nije mi jasan koncept narodne kuhinje. Nije mi jasno zašto se novac uzimao za ketering, a ne za hranu", kazala je ona.

Ocijenila je da je Narodna kuhinja "betonirana i pretvorena u mjesto gdje se samo obroci dijele".

"Čula sam da će Glavni grad za klub 'Budućnost' izdvojiti milion eura. Malo manje od milion je trebalo za gladne ljude. Vidim koji su prioriteti. Poslije svega, ne vidim sebe na ovoj poziciji. Mislila sam da ću pomoći socijalno ugroženim", rekla je Medojević.

Bonus video: