Pripadnici podgoričke Službe zaštite i spašavanja intervenišu na više lokacija u gradu

Iz Glavnog grada napominju da su sve ekipe gradskih službi i preduzeća pripravne i da redovno prate stanje na terenu

9680 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada
Foto: Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada

Podgoričke gradske službe su, zbog obilnih padavina koje su od juče intenzivno prisutne na teritoriji glavnog grada, imale povećan obim posla i intervencija, u prvom redu Služba zaštite i spašavanja, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada.

"Radi se na saniranju posljedica nevremena na više lokacija - Preko Morače, u Tuzima, Zeti - Podhum, Doljanima i na Murtovini. Ekipe Službe obilaze poplavljena područja i shodno procjeni sa terena adekvatno reaguju", navodi se u saopštenju.

Pored navedenog, spasioci Službe pretražuju rijeku Morače za nestalom osobom, a izvršen je i jedan prevoz pijaće vode za potrebe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge su, dodaje se, takođe na terenu i preventivno obilaze objekte javne rasvjete i svjetlosne signalizacije na kojima za sada nema većih prijavljenih kvarova. Sve nedostatke na pomenutim objektima, građani mogu prijaviti putem telefona na broj: 020/623-927.

"Tokom prethodnih dana i danas, ekipe Čistoće su zbog obilnih padavina pojačano angažovane na prostoru grada a, pored redovnih, intenzivirani su poslovi uklanjanja sitnog komunalnog otpada i velikih količina opalog lišća, pa zaposleni na svim reonima isto uklanjaju sa trotoara, uz saobraćajnice, sa atmosferskih odvoda, iz blokovskih površina i drugih javnih površina na prostoru grada. Sa redovnim obilascima terena nastaviće tokom dana, a u slučaju potrebe biće angažovane dodatne ekipe. Osim toga, ekipe Agencije za stanovanje postupaju po zahtjevima građana, u slučaju prokišnjavanja krovova usled većih padavina", dodaje se u saopštenju.

Navode i da su ekipe gradskog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" takođe imale više intervencija tokom protekle noći i danas u jutarnjim časovima, na nekoliko lokacija u gradu. Ekipe za hitne intervencije su na terenu.

"Zbog obilnih padavina poplavljeno je više ulica u naselju Murtovina. Pored redovnih intervencija ekipe Vodovoda i kanalizacije imali su oko dvadesetak vanrednih intervencija. Došlo je do zadržavanja atmosferskih voda ispod podvožnjaka Zlatica i podvožnjaka na Bulevaru Georgija Žukova. Takođe, ekipe su intervenisale Proleterskoj, Drvarskoj, Španskih boraca, hajduk Veljkovoj, IV proleterske, Orjenskoj, a očišćeni su ispusti na Krivom mostu"; navodi se u saopštenju.

Napominju da su sve ekipe gradskih službi i preduzeća pripravne i da redovno prate stanje na terenu.

Bonus video: