Aktiviran Plan zaštite od poplava u Bijelom Polju

Službi zaštite i spašavanja inicirano je podizanje interventne spremnosti svih učesnika zaštite i spašavanja na teritoriji opštine u cilju zaštite stanovništva, infrastrukture, objekata i drugih štićenih vrijednosti od poplava

5304 pregleda 1 komentar(a)
Potok koji se izlio ispod magistralnog puta, Foto: Jadranka Ćetković
Potok koji se izlio ispod magistralnog puta, Foto: Jadranka Ćetković

Usljed nepovoljnih meteoroloških uslova i obimnih padavina u protekla 24 sata, predsjednik Opštine i rukovodilac tima za zaštitu i spašavanje Petar Smolović izdao je naredbu Službama da aktiviraju Plan zaštite od poplava u Bijelom Polju.

Službi zaštite i spašavanja inicirano je podizanje interventne spremnosti svih učesnika zaštite i spašavanja na teritoriji opštine u cilju zaštite stanovništva, infrastrukture, objekata i drugih štićenih vrijednosti od poplava.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje izdao je naredbu svim Službama da organizuju 24-satna dežurstva i stanje pripravnosti podignu na najviši nivo.

Građani ugroženost domaćinstava i infrastrukture mogu da prijavljuju na evropski broj za hitne slučajeve 112, gdje će operateri spajati građane sa nadležnim službama.

Bonus video: