U Beranama iz nabujalog Lima spašena dva radnika, situacija u Bijelom Polju se normalizuje

U Bijelom Polju evakuaisana jedna osoba

21397 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Nabujali Lim donio je dosta problema stanovnicima Berana a tamošnji vatrogasci-spasioci intervenisali su na preko 25 lokacija, kazao je TV Vijesti komandir Službe zaštite i spašavanja Mikica Korać.

Ipak, najzahtjevnija akcija bila je kada su iz nabujale rijeke spasili dvojicu radnika privatne komapnije koja obavlja poslove na sanaciji korita, koji su mašinom pokušali da uđu u korito rijeke i počeli da tonu.

Situacija u Bijelom Polju nakon prestanka padavina polako se normalizuje, ali sve službe će i dalje pratiti situaciju na terenu, kako bi blagovremeno reagovale u cilju zaštite ljudi i imovine”, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Iz tog tima navode da su danas sve službe lokalne samouprave bile na terenu, počevši od Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, koje koordinira svim aktivnostima u saradnji sa preduzećima "Komunalno Lim" DOO, Vodovod Bistrica DOO, zatim sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove, Komunalnom policijom i Službom zaštite i spašavanja. Napominju da je Opštinski tim u stalnoj komunikaciji i da će blagovremeno obavještavati javnost o situaciji u Bijelom Polju.

Shodno planu zaštite danas je izvršena evakuacija jednog člana porodice Korać, a mašine su bile angažovane na saniranju posljedica na svim navedenim tačkama, a odčepljen je i propust kod Romskog naselja u Rakonjama.

U ulici ispred OŠ “Marko Miljanov” ekipe su otčepile odvod za atmosferske vode i zaštitile objekat od poplava.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja, Sekretarijata za inspekcijske poslove i Komunalne policije vršile su obilazak lokalnih putnih pravaca uz kritične vodotoke i atmosferske akumulacije, vršeći procjenu o potrebi eventualnih zatvaranja za saobraćaj putnih pravaca”, navode iz opštinskog tima.

Bonus video: