"UNOPS spreman da pomogne u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou"

Ministar Dukaj se sastao sa predstavnicima UNOPS-a

2666 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MJU
Foto: MJU

Jedan od strateških prioriteta Ministarstva javne uprave je digitalna transformacija na lokalnom nivou i početak aktivnosti na projektu izgradnje Data centra, kazao je resorni ministar Maraš Dukaj.

On je, sa saradnicima - generalnim direktorom za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise Dušanom Polovićem i načelnicom za digitalizaciju i e-upravu Vesnom Simonović, održao sastanak sa predstavnicima organizacije Ujedinjenih nacija za projekte (UNOPS) - šeficom višedržavne kancelarije UNOPS-a Mikelom Telatin i projektnim menadžerom Armenom Čekićem.

"Predstavnici UNOPS-a upoznali su ministra Dukaja sa efektima projekata koje su realizovali u oblasti e-uprave na lokalnom nivou i iskazali spremnost da pomognu Ministarstvu u skladu sa bogatim iskustvom i ekspertizom koje imaju u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou", saopštilo je ministarstvo.

Sagovornici su, dodaje se, izrazili spremnost za zajedničku saradnju kroz postavljanje prioriteta i pokretanje određenih aktivnosti u navedenim oblastima.

"U cilju većeg stepena digitalne transformacije kroz zajedničku saradnju različitih međunarodnih organizacija, na sastanku je zaključeno da Ministarstvo javne uprave preuzme ulogu koordinatora budućih aktivnosti", zaključuje se.

Bonus video: