Bečić: Bar je opština koja oslikava posebnost naše zajednice, izgrađene na temeljima multietničkog sklada

"Nadam se da ćete valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti Vaše opštine i da tek slijede nove prilike, projekti i investicije, koje će poboljšati ekonomsku situaciju, otvoriti nova radna mjesta, osnažiti lokalnu samoupravu i unaprijediti kvalitet i transparentnost njenog rada"

4246 pregleda 5 komentar(a)
Bečić, Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Bečić, Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je 24. novembar - Dan opštine Bar predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Branislavu Neneziću i svim građankama i građanima Bara, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Povodom 24. novembra, Dana opštine Bar, upućujem srdačne čestitke predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Branislavu Neneziću i svim građankama i građanima Bara. Bar, ne samo najveći primorski grad u Crnoj Gori, već i lučki grad, nosi u sebi priču koja seže duboko u vjekove. Danas obilježavamo dan opštine koja oslikava posebnost naše zajednice, izgrađene na temeljima multikonfesionalnog i multietničkog sklada", navodi se u Bečićevoj čestitci.

On je istakao da "Barsko Polje, Stari Bar, Pristan, a sada Novi Bar, koji su se mijenjali kroz epohe, oslikavaju grad koji u sebi nosi duh promjene i koji je ponosno i hrabro evoluirao kroz vrijeme".

Kazao je da ovaj dan predstavlja priliku "da se prisjetimo hrabrosti i odanosti Baranki i Barana koji su doprinijeli oslobođenju Bara. Neka se sjećanje na te dane očuva kao podsticaj i inspiracija za zajedničku izgradnju još bolje budućnosti".

"Nadam se da ćete valorizovati prirodne i kulturne znamenitosti Vaše opštine i da tek slijede nove prilike, projekti i investicije, koje će poboljšati ekonomsku situaciju, otvoriti nova radna mjesta, osnažiti lokalnu samoupravu i unaprijediti kvalitet i transparentnost njenog rada. Još jednom, upućujem Vam iskrene čestitke, sa željom da Bar ostane potvrda multikonfesionalnog i multietničkog sklada. Neka zajedništvo i raznolikost budu temelji naših uspjeha", zaključio je Bečić.

Bonus video: