Spajić: Bar sinonim slobode i građanske solidarnosti

"Infrastrukturnim jačanjem i snažnijim regionalnim umrežavanjem, naročito u okviru dovršetka Auto-puta i Jadransko-jonskog projekta, u potpunosti ćemo valorizovati ono što Bar sa svojim geografskim položajem i izvanrednim prirodnim i kulturno-istorijskim značajem i bogatstvom posjeduje kao komparativnu prednost“

4962 pregleda 2 komentar(a)
Spajić, Foto: Reuters
Spajić, Foto: Reuters

Bar je sinonom ustanka, slobode, građanske solidarnosti i tolerancije, ali i munjevitog poslijeratnog razvoja, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić.

On je čestitao 24. novembar – Dana opštine i Dana oslobođenja Bara lokalnom rukovodstvu, odbornicima i građanima.

Spajić je rekao da je Bar sinonim ustanka i slobode, građanske solidarnosti, tolerancije i inkluzivnosti.

„Ali i munjevitog poslijeratnog razvoja, koji je Bar visoko pozicionirao kao regionalno pomorsko, trgovinsko i putno raskršće“, naveo je Spajić u čestitki.

On je naglasio da se Crnoj Gori, dosljednom implementacijom vrijednosti Evropske unije, otvara realna šansa da u potpunosti iskoristi sve vitalne potencijale, a u čemu Bar ima nezaobilaznu ulogu.

„Infrastrukturnim jačanjem i snažnijim regionalnim umrežavanjem, naročito u okviru dovršetka Auto-puta i Jadransko-jonskog projekta, u potpunosti ćemo valorizovati ono što Bar sa svojim geografskim položajem i izvanrednim prirodnim i kulturno-istorijskim značajem i bogatstvom posjeduje kao komparativnu prednost“, istakao je Spajić.

On je rekao da je uvjeren da će se u naredne četiri godine, zajedničkim trudom i odgovornom saradnjom, ostvariti svi ciljeve iz zahtjevne, reformske i razvojne, proevropske agende.

Bonus video: