Tivat: Vatrogasci u Krašićima brane kuće od vatre

"Uspjeli smo da relativno brzo požar stavimo pod kontrolu i da ga do oko 4 sata ujutro, i potpuno ugasimo. Utrošeno je oko 40 tona vode, a izgorelo je 5-6 velikih brova, odnosno oko 500 kvadrata površine šume. Nije bilo posljedica za objekte u blizini"
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2017. 10:43h

Nešto poslije 12 ponovo se rasplamsao požar u reonu Krašića - gori gusta makija na zapadnom dijelu tog naselja iznad lokalnog puta za hercegnovsko selo Zabrđe i Rose.

Na teren su se uputile sve rapoložive ekipe Službe zaštite i spašavanja Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića, a fokus njihovih aktivnosti je da spriječe širenje požara prema prvim kućama u Krašićima koje su od vatre udaljene oko 50 metara.

Tivatski vatrogasci nikako da predahnu – tek što su juče poslijepodne opet suzbili požare u Krašićima, na Toplišu i novu vatru koja je izbila na Plavom horizontu, sinoć 1.15 čaosva dojavljeno im je da je na području Gradiošnice na lokalitetu Žekovo u gustoj brovoj šumi izbio novi požar.

Vatra je zahvatila više velikih borovih stabala, a gorela je u relativnoj blizini kuća.

Odmah su na teren upućena tri protivpožarna vozila Službe zaštite i spašavanja Tivat i jedno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Krtoli" iz Radovića.

"Uspjeli smo da relativno brzo požar stavimo pod kontrolu i da ga do oko 4 sata ujutro, i potpuno ugasimo. Utrošeno je oko 40 tona vode, a izgorelo je 5-6 velikih brova, odnosno oko 500 kvadrata površine šume. Nije bilo posljedica za objekte u blizini", kazao je jutros "Vijestima" komandir SZS Tivat Zoran Barbić.

On je dodao da o razmjerama plamena u Gradiošnici najbolje govori podatak da su ga iz oko pet kilometra vazdušne linije udaljenih Lješeviča u Grblju gdje su i sami gasili požar, mogli vidjeti kotorski vatrogasci koji su odmah alarmirali svoje kolege u Tivtu.

Galerija

Bonus video: