Prvog dana više od 20 predloga

Opština Bijelo Polje kreirala je onlajn anketu i pozvala građane da učestvuju u planiranju kapitalnog budžeta

8253 pregleda 8 komentar(a)
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje
Smolović, Foto: Opština Bijelo Polje

Opština Bijelo Polje kreirala je online anketu i pozvala građane da popunjavanjem obrasca učestvuju u planiranju kapitalnog budžeta za narednu godinu, a samo prvog dana stiglo je više od 20 predloga.

Bjelopoljci su jedini u Crnoj Gori koji svoje predloge mogu slati putem aplikacije “Učestvujte u planiranju kapitalnog budžeta za 2024. godinu”.

“Ovo je druga godina korišćenja ove aplikacije, kojom želimo čuti glas građana u formiranju opštinskog budžeta. Veoma me raduje što je već prvog dana pristiglo više od 20 predloga, koji se odnose najviše na poboljšanje putne infrastrukture, odnosno 13 predloga, sedam predloga se odnosi na završetak kapitalnih projekata, šest za otvaranje novih radnih mjesta, četiri za podršku poljoprivrednicima, tri predloga za kulturna dešavanja i tri za unapređenje sportske infrastukture”, saopštio je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Prema nacrtu, budžet je planiran u iznosu od 17.601.000 eura, od čega na tekuću potrošnju ide 10.178.100 eura, na otplatu duga 3.042.000 eura, dok se na kapitalne projekte raspoređuje 4.380.900 eura.

Bonus video: