Raičević: Bar je danas najbrže rastući grad, mjesto u koje se dolazi i ostaje, mjesto života

Čestitka prvog čovjeka Bara povodom 24. novembra - Dana te opštine

4053 pregleda 8 komentar(a)
Raičević, Foto: Opština Bar
Raičević, Foto: Opština Bar

Bar je danas najbrže rastući grad, mjesto u koje se dolazi i ostaje, mjesto života, poručio je Dušan Raičević, predsjednik te Opštine.

On je to rekao čestitajući građankama i građanima Bara 24. novembar - Dan opštine.

"Bar je grad koji se decenijama stabilno razvija, ali danas Bar svjedoči ozbiljnom investicionom talasu, kapitalni razvojni projekti koje relizuje naša lokalna uprava iz sopstvenih sredstava, rekordni budžetski prihodi Opštine koji su među najvećima u državi, na desetine velikih investicija u oblasti turizma, putne i vodovodne infrastrukture, kulture, sporta i drugih oblasti od značaja za život građana, koje se trenutno relizuju u Baru, samo su potvrda kvaliteta našeg zajedničkog rada - i lokalne uprave, ali i cjelokupne zjednice u Baru", naglasio je Raičević, u saopštenju Opštine Bar.

Dodaje da je slobodarski duh i vertikala očuvanja dostojanstva čovjeka u Baru vjekovna je konstanta.

"Od slavne Tuđemilske bitke, preko narodno-oslobodilačke borbe, pa sve do savremenog doba našeg grada i države. Zato danas Bar jeste mjestu u kojem živimo, ne jedni pored drugih, već jedni sa drugima i jedni za druge. To nam daje snagu da vrijedno ugrađujemo sve svoje potencijale u viziju dugoročnog i održivog razvoja našeg grada na zdravim osnovama", kaže Raičević.

Oslonjeni na slavnu prošlost, kaže on, čvrsto utemeljeni u sadašnjosti, zagledani smo u budućnost, prosperitet i napredak našeg grada Bara.

"Zato, dragi sugrađani, uz zahvalnost što i vi činite Bar takvim kakav jeste, još jednom vam srdačno čestitam Dan opštine 24. novemba i dan oslobođenja našeg grada od zla fašizma, sa željom da zajednički, snažno, nastavimo da dajemo zamah razvoju našeg grada kao mjestu građanskog i slobodnog društva, mjestu života udobnog za sve ljude", zaključio je Raičević.

Bonus video: