MUP: Danas i sjutra ponovo dosta kiše, u subotu jače zahlađenje

"Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne aktivnosti. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti", navodi se u saopštenju

7626 pregleda 26 reakcija 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktorat za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova saopštio je da se u četak i subotu ponovo "očekuje dosta kiše".

"Na osnovu izvještaja i upozorenja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore u petak i subotu (24. i 25.11.) se nastavlja serija frontalnih talasa iznad našeg područja, pa se ponovo očekuje dosta kiše. U petak veče i subotu ujutru ili prijepodne, a na sjeveru tokom subote i umjeren do jak snijeg, uz formiranje sniježnog pokrivača (ponegdje može pasti 30 do 50 cm snijega), koji će se od sredine dana djelimično proširiti na centralne i više planinske predjele na jugu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će u subotu biti umjerenog do jakog južnog i jugoistočnog vjetra, dok se u nedjelju očekuje pojačan i jak, na udare i veoma jak sjeverni vjetar, tako da su u sjevernim predjelima moguće i sniježne mećave.

Kazali su da se u subotu očekuje jače zahlađenje, "pa će u većini predjela jutarnja temperatura vazduha biti i najviša dnevna".

"Ova meteorološka situcija može ozbiljno da ometa svakodnevne redovne aktivnosti. Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti", zaključuje se.

Bonus video: