Dukaj sa ambasadorkom Kosova: Crna Gora posvećena digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave

„Kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja, nastavićemo da pružamo podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije“, kazala je Arijana Žerka Hodža

2007 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MJU
Foto: MJU

Crna Gora je posvećena digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave kao značajnom segmentu reforme javne uprave i iskustva Kosova u oblasti digitalnih javnih usluga su vrlo značajna za nas, kazao je resorni ministar Maraš Dukaj, tokom sastanka sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom.

Ministarstvo javne uprave je saopštilo da je ambasadorka čestitala Dukaju novi mandat, poželjevši mu uspjeh u radu i "istakla važnost tradicionalno prijateljskih odnosa dvije države".

„Kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja, nastavićemo da pružamo podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije“, kazala je ambasadorka Žerka Hodža.

Dukaj je upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu Ministarstva, sa akcentom na reformu javne uprave, digitalizaciju i sajber bezbjednost, kao i decentralizaciji lokalnih samouprava.

“Posvećeni smo digitalnom razvoju i modernizaciji javne uprave kao značajnom segmentu reforme javne uprave i iskustva Kosova u oblasti digitalnih javnih usluga su vrlo značajna za nas“, kazao je Dukaj.

Sagovornici su se usaglasili da će Crna Gora i Kosovo nastaviti saradnju u oblasti javne uprave.

Bonus video: