Pljevlja: Služba za poljoprivredu obezbijedila oko 5000 sadnica za voćare

Preuzimanje sadnog materijala je organizovano u plasteniku Radne jedinice Zelenilo i trajaće do konačne raspodjele cjelokupnog kontigenta

2940 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Služba za poljoprivredu opštine Pljevlja, obezbijedila je za oko 5000 sadnica različitog kontinentalnog voća, koji će narednih dana biti podijeljeni pljevaljskim voćarima.

Najviše, oko 4000 nabavljeno je sadnica šljive odgovarajućeg sortimenta, adekvatnog za agroekološke uslove opštine, 500 sadnica jabuke, 100 sadnica kruške i oko 400 ostalih sadnica različitih voćnih vrsta. Podrška poljoprivrednim proizvođačima – voćarima iz opštinskog Agrobudžeta iznosi 50 odsto od nabavne cijene sadnica, čija je ukupna vrijednost od oko 11.550 evra.

Preuzimanje sadnog materijala je organizovano u plasteniku Radne jedinice Zelenilo i trajaće do konačne raspodjele cjelokupnog kontigenta.

Iz Opštine su saopštili da je ova mjera od izuzetnog značaja za održavanje, obnavljanje i proširenje voćnjaka na seoskom području opštine, uz poseban, dugoročni ekonomski značaj za poljoprivredna domaćinstva.

Poručuju da će lokalna uprava ubuduće, nastaviti sa ovom i sličnim mjerama podrške poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Pljevlja.

Bonus video: