Bjelopoljski gimanzijalci zasadili sto sadnica četinara

Akcijom pošumljavanja je rukovodio kordinator ekološke sekcije profesor Tomislav Tomović, koji kaže da su učenici zasadili vrstu crni bor, koja je trogodišnja biljka i podnosi dobro klimatske uslove

2296 pregleda 2 komentar(a)
Bjelopoljski gimnazijalci zasadili sto četinara, Foto: Gimnazija Bijelo Polje
Bjelopoljski gimnazijalci zasadili sto četinara, Foto: Gimnazija Bijelo Polje

Učenici gimnazije ‚‚Miloje Dobašinović“ tokom vikenda zasadili su sto sadnica četinara u okviru donacije DOO Zelenilo Podgorica od kompanije ‚‚MONDALEZ INTERNACIONAL“.

Iz Gimnazije su saopštili da je zaštita životne sredine važna za svaku generaciju, ali da ima poseban značaj za mlade, budući da bi oni trebalo da postanu pokretači ekoloških akcija i prenosioci ekoloških poruka u budućnosti.

Prema riječima pedagoškinje škole Ajsele Madžgalj, u sadnji su učestvovali su učenici trećeg razreda, kojima je ovo bilo prvo iskustvo u sadnji drveća.

“Iako djeluje jednostavno uvjerili su nas da pošumljavanje nije nimalo lak posao, te za njega valja imati spretnu ruku. Odazvali smo se ovoj donaciji i na taj način stvorili uslove za podsticanje ekološke svijesti kod učenika i na njihovo ekološko ponašanje”, kazala je ona.

Akcijom pošumljavanja je rukovodio kordinator ekološke sekcije profesor Tomislav Tomović, koji kaže da su učenici zasadili vrstu crni bor koja je trogodišnja biljka i podnosi dobro klimatske uslove.

Detalj ispred bjelopoljske gimnazije
Detalj ispred bjelopoljske gimnazijefoto: Gimnazija Bijelo Polje

“Akciju smo realizovali zajedno sa učenicima, koji su bili vrijedni, jer rade ne samo za sebe već nešto pozitivno za budućnost. Neka ovo pošumljavanje bude neki prvi korak ka cilju da napravimo neke ljepše uslove u našem dvorištu. Kada posadite jedno drvo sigurno više nećete dozvoliti ni sebi ni drugima da ne pošujete prirodu i ono što nam ona daruje”, navela je Madžgalj.

Jedan od najaktivnijih učenika u ovoj sadnji, Milan Zlajić, zadovoljan je što će ove sadnice za koju godinu postati ukras dvorišta.

“Svakom ekološkom akcijom dajemo veliki doprinos daljem podizanju ekološke svijesti naših učenika, koje u kontinuitetu podstičemo da se bezrezervno angažuju na zaštiti i unapređenju životne sredine naše ekološke države Crne Gore, podižemo nivo kvaliteta eko-estetskog ambijenta čime podižemo i rejting naše škole,” poručila je Madžgalj.

Bonus video: