U subotu humanitarni diplomatski bazar

Posjetioci će moći da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, u plesu djece, kao i u ukusima i proizvodima koje su za njih pripremili predstavnici ambasada. Takođe, neće faliti ni lutrija s nagradama, koje su donirali sponzori

2979 pregleda 68 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Međunarodni klub žena
Foto: Međunarodni klub žena

Međunarodni humanitarni diplomatski bazar održaće se 2. decembra u tržnom centru "BIG Fashion " od 10 do 15 časova, u organizaciji Međunarodnog kluba žena.

Međunarodni klub žena, u saradnji s 23 ambasade, još jednom će pokazati svoju humanost i pomoći onima u Crnoj Gori kojima je to najpotrebnije.

Izlagači će se, na 15. bazaru potruditi da štandovi izgledaju šarenoliko i da su svi udruženi u plemenitoj misiji, što je najvažnije, jer će cio prikupljeni novac biti doniran u humanitarne svrhe.

Ove godine će biti podržani sljedeći projekti:

  • tekući projekat u saradni sa Unicefom, za dnevne centre za djecu sa smetnjama u razvoju;
  • OŠ „Milić Keljanović“ u Andrijevici, OŠ „Anto Đedović” u Baru (u saradnji sa UNHCR) i OŠ „Dr Radoslav Jagoš Vešović” u Kolašinu. Sve tri škole će dobiti podršku u kupovini didaktičkog materijala;
  • renoviranje odjeljenja ginekologije i akušerstva bolnice “Danilo I” na Cetinju;
  • "Zero Vaste Crna Gora“, podrška kampanji za djecu koja od malih nogu uče o upravljanju otpadom.

Posjetioci će moći da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu, u plesu djece, kao i u ukusima i proizvodima koje su za njih pripremili predstavnici ambasada. Takođe, neće faliti ni lutrija s nagradama, koje su donirali sponzori.

Međunarodno udruženje žena Crne Gore je, u okviru Diplomatskog bazara prošle godine, prikupilo 36.000 eura, a sredstva su upotrebljena za: Odjeljenje neonatologije u Dječjoj bolnici u Podgorici (taj projekat je bio u saradnji sa Unicefom), zatim donaciju za dvije osnovne škole (OŠ "Veljko Drobnjaković" u Risnu i OŠ "18. oktobar" na Bioču) u didaktičkom materijalu, kao i za NVO Prihvatilište za životinje.

"Moramo napomenuti da su ovi projekti bili omogućeni samo zahvaljujući doniranju cijelog prikupljanog novca svih ambasada koje su učestvovale na prošlogodišnjem bazaru, donatora i ljudi koji su lično došli da posjete bazar i svojom kupovinom podržali ovaj sjajan događaj. Svi zajedno, svojim učešćem na bazaru, možemo dokazati da prepoznajemo značaj dobrotvornosti. Ako se ujednimo, možemo da promijenimo uslove nekoliko najugroženijih grupa u Crnoj Gori i pružimo podršku organizacijama koje mijenjaju Crnu Goru nabolje", piše u saopštenju Međunarodnog kluba žena.

Bonus video: