Dajković u Maslinama: Nadležni će očistiti kanale, odgovornost i na nesavjesnim građanima

"Gradske službe će uvijek biti na usluzi svojim građanima, ali pozivam one neodgovorne građane da ipak razmisle dva puta prije nego što sami kreiraju štetu, prvenstveno sebi, a onda i svojim komšijama i naselju", rekao je Dajković

3862 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Služba za građane Glavnog grada
Foto: Služba za građane Glavnog grada

Vršilac dužnosti rukovodioca podgoričke Službe za građane Vladislav Dajković obišao je mještane iz ulice Vasa Bracanova u Maslinama, koji su više puta prijavljivali izlivanje vode iz kanala u neposrednoj blizini, što za posljedicu ima poplave u cijelom potezu između te ulice i ulice Sava Orovića.

''Izlaskom na lice mjesta, odmah se da zaključiti da, pored obilnih kiša koje nose razni otpad koji onemogućava nesmetano oticanje atmosferskih voda, odgovornost je i na nesavjesnim građanima koji u iste kanale bacaju smeće, neovlašćeno ih pregrađuju i time smanjuju protok vode. Osim toga, potencijalnim poplavama naročito su izloženi objekti koji se nalaze uz rijeke i potoke", kazao je Dajković.

dajković masline
foto: Služba za građane Glavnog grada

Dodao je da Glavni grad razumije probleme sa kojima se građani suočavaju tokom vremenskih neprilika, te da su sve službe u stanju pripravnosti, saopštila je Služba za građane.

"Imajući razumijevanje za svačiju muku, posebno onih savjesnih građana, uputiću inicijativu ka nadležnim preduzećima da sa adekvatnim mašinama izvrše čišćenje nekoliko kanala i time obezbijede nesmetan protok vode. Gradske službe će uvijek biti na usluzi svojim građanima, ali pozivam one neodgovorne građane da ipak razmisle dva puta prije nego što sami kreiraju štetu, prvenstveno sebi, a onda i svojim komšijama i naselju'', zaključio je Dajković.

Bonus video: