Ministarstvo prijavilo još dvije osobe zbog sumnje da su pokušali da nostrifikuju falsifikovane diplome

U Ministarstvu osnovano sumnjaju da su obje osobe počinile krivično djelo falsifikovanje isprava iz člana 12 Krivičnog zakonika Crne Gore

64108 pregleda 98 reakcija 74 komentar(a)
Podnijete još dvije krivične prijave: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, Foto: Ministarstvo prosvjete
Podnijete još dvije krivične prijave: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija danas je podnijelo podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) još dvije krivične prijave i to protiv osoba sa inicijalima P.P. i M.J. zbog osnovane sumnje da su u postupku priznavanja inostranih diploma dostavili falsifikovane obrazovne isprave.

Prema informacijama "Vijesti", u Ministarstvu osnovano sumnjaju da su obje osobe počinile krivično djelo falsifikovanje isprava iz člana 12 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović, ranije su najavili da će nadležnim tužilaštvima prosleđivati sve sumnje na falsifikovane diplome i o tome redovno izvještavati javnost.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će i ubuduće nastaviti sa ovom praksom, a od nadležnih organa očekujemo da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički damo adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava", saopšteno je iz tog vladinog resora.

Bonus video: