Rajnke: Američki ugao je sigurna luka za mnoge

Američka ambasadorka kazala je da Američki ugao "nudi mogućnost građanima, djeci i roditeljima da se informišu o studiranju i zivotu u američkim koledžima"

5446 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Američki ugao, mjesto koje mnogi zovu svojim drugim domom, predstavlja sigurnu luku za mnoge građane koji dosta uče o američkom društvu i kulturi.

To je tokom proslave 20 godina postojanja podgoričkog Američkog ugla (American Corner) kazala ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Ona je kazala da je "Američki ugao idealnomjesto susrijetanja dvije kulture".

"Ovo je prvi američki ugao otvoren u Crnoj Gori. Nakon njega otvorena su i odjeljenja u Pljevljima i na Cetinju. Nadali smo se da će on postati vrijedan resurs za lokalnu zajednicu, ali Američki ugao je sada nešto više. Samo prošle godine više od 8.000 osoba posjetilo je ovo mjesto, a još 1.000 njih učestvovalo je u nekom od onlajn i hibrid programa...", rekla je Rajzing Rajnke.

Američki ugao
foto: Nikola Saveljić

Američka ambasadorka kazala je da Američki ugao "nudi mogućnost građanima, djeci i roditeljima da se informišu o studiranju i zivotu u američkim koledžima".

"Ponosna sam na podgorički Američki ugao i na sve što je postigao u proteklih 20 godina. Uspjeh ne bi bio moguć bez snaznog partnerstva", rekla je ona.

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ocijenila je da je Američki ugao postao mjesto gdje su rodile mnoge ideje i vodili bitni razgovori.

Američki ugao
foto: Nikola Saveljić

"Ugao je destinacija za sve ljude koji žele više da nauče o američkoj kulturi. Ova godišnjica prilika je da se prisjetimo svih uspjeha Američkog ugla i da steknemo uvid u buduće planove. Neka ovo bude mjesto razumijevanja i saradnje između naše dvije zemlje. Hvala vam na entuzijazmu i ukazanoj saradnji. Glavni grad će podržati Ugao i svakog ko želi da nauči nešto više o Americi", rekla je Injac.

Nov direktorica Američkog ugla Aida Batilović kazala je da je "veoma srećna što skoro svi u Podgorici odrastaju uz tu organizaciju"

Američki ugao
foto: Nikola Saveljić

"Za Podgoricu je Američki ugao veoma važan. Pruža mogućnost da se građani upoznaju sa američkom kulturom i sadržajem. Veliki broj djece, srednjoškolaca i mladih posjećuje ove prostorije i veliko je interesovanje za prilike koje se tiču studiranja u Americi. Zadovoljstvo mi je što sam nova direktorica i želim da ovaj Ugao živi dugo", kazala je Batilović.

Bonus video: