Pejović i Vukotić kandidati za sudije Upravnog suda

Izabrani kandidati će biti upućeni na inicijalnu obuku u trajanju od tri mjeseca u Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

9318 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudski savjet je saopštio da su juče obavili intervju sa kandidatima za izbor dvoje sudija Upravnog suda Crne Gore po javnom oglasu broj: 01-5013//23 od 5. avgusta 2023. godine, a koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju, odnosno imaju ocjenu sa pravosudnog ispita.

Nakon sprovedenog postupka i utvrđene rang liste, Savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije Upravnog suda izaberu - Krsto Pejović, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Kotoru i Saša Vukotić, dosadašnja advokatica. .

Saglasno članu 59 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izabrani kandidati će biti upućeni na inicijalnu obuku u trajanju od tri mjeseca u Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Sudski savjet je za člana Radne grupe za izradu Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima imenovao Predraga Tabaša, a za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama Rada Ćetkovića.

Savjet je za članove Radne grupe za unapređenje automatske razmjene podataka SDT sa drugim državnim organima imenovao Radonju Radonjića, člana Savjeta i Nemanju Zvicera, koordinatora IKT odjeljenja Sekretarijata Sudskog savjeta.

Imenovana je Centralna popisna komisija potrošačke jedinice „Sudski savjet“ u sastavu Emina Mušović, Ranka Ivanović i Maja Gačević.

Bonus video: