Otkazan odlazak Tivćana na Cetinje

Iz Zavoda za školstvo su saopštili da je razlog za odlaganje aktivnosti za tivatske osnovce nedostatak novca

6977 pregleda 0 komentar(a)

Trodnevni projekat “Čas istorije u Prijestonici Cetinje - jedna priča” za učenike Osnovne škole “Drago Milović” iz Tivta koji su u srijedu ujutro trebalo da budu na Cetinju, iznenada je otkazan.

Školu u prirodi organizuje i finansira Zavod za školstvo, koji je u ponedjeljak popodne menadžmentu OŠ “Drago Milović” uputio mejl sa obavještenjem da se otkazuje odlazak đaka. To je urađeno iako su dogovori sa školom privedeni samom kraju, a grupe učenika formirane, prilikom čega nije bilo govora o nedostatku sredstava, a kamoli o otkazivanju programa.

Roditelji su uz to imali i dodatne troškove jer su svoju djecu morali pripremiti za snijeg na Lovćenu, pa je juče opšte razočarenje u Tivtu nakon što je dobijena informacija da ovdašnja djeca neće ići na školu u prirodi, bilo još i veće.

Iz Zavoda za školstvo su saopštili da je razlog za odlaganje te aktivnosti za tivatske osnovce “nedostatak finansijskih sredstava”.

“Čim Zavod za školstvo dobije sredstva za nastavak ove aktivnosti nakon usvajanja Zakona o budžetu za 2024. godinu, Škola u prirodi “Cetinje - jedna priča” će se nastaviti”, naveli su iz te državne institucije.

Bonus video: