Mašanović dobitnik nagrade koju dodjeljuje najstarija evropska asocijacija u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta

Nagrada je Mašanoviću dodijeljena za istraživačka i akademska postignuća koja su dovela do razvoja fizičkog vaspitanja i sporta na nacionalnom i na evropskom nivou

5067 pregleda 1 komentar(a)
Bojan Mašanović, Foto: UCG
Bojan Mašanović, Foto: UCG

Ovogodišnji dobitnik „FIEPS Europe Thulin Award“ je docent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, dr Bojan Mašanović.

„Priznanje koje je ustanovljeno 2010. godine od strane najstarije evropske asocijacije u oblasti fizičkog vaspitanja i sporta, FIEPS Europe, Mašanoviću je dodijeljeno za istraživačka i akademska postignuća koja su dovela do razvoja fizičkog vaspitanja i sporta na nacionalnom i na evropskom nivou“, navodi se u saopštenju za javnost Univerziteta Crne Gore.

Kako su naveli, pomenuta nagrada se dodjeljuje jednom godišnje, a Mašanoviću će biti uručena tokom 18. FIEPS evropskog kongresa, koji će se održati u Ohridu, od 31. maja do 2. juna 2024. godine, kada će se pridružiti društvu dosadašnjih laureata, koji dolaze iz 11 evropskih zemalja (Crna Gora, Češka, Hrvatska, Litvanija, Luksemburg, Rumunija, Rusija, Slovačka, Srbija, Španija i Švajcarska).

FIEPS Europe je osnovan 1923. godine u Briselu sa ciljem da promoviše razvoj fizičkih, obrazovnih, rekreativnih i slobodnih aktivnosti, za obuku nastavnika, kontinuirano ažuriranje i unaprjeđenje i doprinos međunarodnoj saradnji u navedenoj oblasti. Prepoznat je od nekoliko vodećih organizacija u svijetu, kao što su UNESCO, Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Međunarodni savjet za fizičko vaspitanje i sportsku nauku (ICSSPE-CIEPSS).

Bonus video: