Crveni krst Nikšića dodijelio nagrade pobjednicima likovnog i literarnog konkursa

Žiri u sastavu Milorad Drekalović, predsjednik, i članice Milena Krivokapić i Ana Banović, odlučio je da tri ravnopravne nagrade u kategoriji likovnih radova dobiju Antonija Zajović i Anika Žad Popović, učenice OŠ "Ratko Žarić", i Una Jašović škole "Milija Nikčević", dok su pohvaljeni Veljo Janjušević, Ivo Slijepčević, Maja Božović i Pavle Milačić

3992 pregleda 1 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: Crveni krst Nikšić
Sa dodjele nagrada, Foto: Crveni krst Nikšić

Opštinska organizacija (OO) Crvenog krsta Nikšić je povodom 29. novembra, dana Crvenog krsta Crne Gore, dodijelila nagrade i priznanja najboljima učenicima nikšićkih osnovnih škola koji su učestvovali na literarno-likovnom konkursu. Tema za sve učenike je bila „Humanost na djelu“, a na konkursu, koji je raspisan početkom školske godine, prijavilo se 11 škola.

Žiri u sastavu Milorad Drekalović, predsjednik, i članice Milena Krivokapić i Ana Banović, odlučio je da tri ravnopravne nagrade u kategoriji likovnih radova dobiju Antonija Zajović i Anika Žad Popović, učenice OŠ "Ratko Žarić", i Una Jašović škole "Milija Nikčević", dok su pohvaljeni Veljo Janjušević, Ivo Slijepčević, Maja Božović i Pavle Milačić.

I u kategoriji literarnih radova dodijeljene su tri ravnopravne nagrade. Tako je ocijenio tročlani žiri: Jovan Drašković, predsjednik, i članice Ana Macanović i Lidija Damjanović. Nagrade su dobili Helena Krtolica, učenica OŠ "Braća Ribar", Iva Cicmil iz škole "Mileva Lajović Lalatović" i Luka Popović, učenik OŠ "Braća Labudović", dok su pohvale dobili učenici Milisav Korać, Jovana Mijušković, Una Jašović i Andrea Božović. Učenici su pročitali nagrađene radove.

Nagrade je uručio predsjednik OO Crvnog krsta, Rade Perišić, a nagrađenima je čestitao i predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković.

“Posebno je zadovoljstvo podržati vas – djecu, koji ste primjer nama odraslima kako se na najbolji mogući način možemo odnositi jedni prema drugima i raditi jedni za druge, te da nam motiv ne mora biti materijalne prirode, već onaj istinski, ljudski. Princip humanosti naša organizacija Crvenog krsta promoviše svojim radom, a vi svojom ljepotom i ljubavlju – svaki dan”, kazao je Vuković i dodao da je uvijek tu da podrži i afirmiše Crveni krst, organizaciju na koju su veoma ponosni.

Poručio je da će Crveni krst uvijek u Opštini Nikšić imati partnera koji će se rado odazvati svim inicijativama.

Članovi volonterskog kluba OŠ „Olga Golović“ sa mentorkom Snježanom Bošković, uručili su Crvenom krstu pano koji su uradile učenice Milica Backović, Mina Bogdanović, Vasilisa Miljanić i Jana Gagović, dok je Teodora Jocovi poklonila sliku.

Učesnicima konkursa obratila se i pjesnikinja i humanistkinja Anđela Backović.

Bonus video: